• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zbyly vám po pečení cukroví v chladničce bílky? Připravte z nich tyto úžasné kokosky podle časopisu F.O.O.D. Stačí vyšlehat bílkový sníh, přidat do něj kokos, piškoty a na plech s pečicím papírem nastříkat pusinky. Po upečení spodní části namočit do čokolády a máte hotovo. S tímto receptem vám půjde práce od ruky.

Rohlíčky

Suroviny

50 porce
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 120
      g kokos
    • 3
      lžíce piškoty mleté
    • 60
      g čokoláda hořká

Postup přípravy receptu

1
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hutný lesklý sníh. Mísu sejměte z lázně, přidejte citronovou šťávu, kokos a piškoty, vše důkladně promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší špičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte malé hromádky, tak 2–3 cm v průměru. Plech dejte do trouby předehřáté na 150 °C, po 5 minutách teplotu snižte na 100 °C a pečte ještě asi 10 minut. Kokosky by měly začít lehce zlátnout. Nechte je vychladnout a pak špachtlí opatrně odloupněte z pečicího papíru.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Čokoládu nalámejte do misky, tu položte na rendlík s vodou, tu přiveďte k varu a čokoládu rozpusťte. Ploché strany kokosek namáčejte v čokoládě, skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout. Kokosky naskládejte do krabice a uložte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Tvarohové kokosky

Tvarohové kokosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Vánoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda Cukr krupice Kokos Piškoty Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Alibábovka

Alibábovka

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

64
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
41
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
31
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
Kokosky s tvarohem
Kokosky s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact