• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosky jako z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky jako z cukrárny

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Na linecké
    • 140
      g máslo Možno půl na půl s cukrářským tukem
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra Trochu
  • Na krém
    • mléko 1/2 l
    • vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 2
      ks tuk Lukana - ten bílý
    • 2
      ks puding Kakaové
    • pikantní marmeláda Rybízová, linecká
    • cukr Dle chuti
  • Na kokosky
    • 190
      g moučkový cukr
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku vanilkového cukru
    • 3
      ks bílek Pozor u větších vajec pouze 2 bílky
    • 175
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
**Asi na 40ks.**
2
Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím hrudky asi jak vlašský ořech. Peču na 150-170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků - náprava možná, když je rukou lehce zmáčku ke středu - bacha pálí.
3
**Linecké:** těsto vypracuji dohladka, dělá se velmi dobře. Nechám zabalené v potravinové folii vychladit v lednici - chvíli, den podle času. Vyválím a vykrájím kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na vánoce, takže poměrově neodpovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dám linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.

RADA: Jedno těsto, 6 druhů cukroví

4
**Kompletace:** na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namaluji kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanáším špičkou nože posadím kokosku a pomocí vidličky máčím do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočím tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečícím papírem ztuhnout.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 12. 12. 2013 14:38

    Nešli mi vyšlehat bílky s cukrem i kokosem dohromady :(.....nevím kde se stala chyba,ale vznikla mi s toho kokosová nekompatibilní hmota...doporučuji vyšlehat bílka s cukrem zvlášt a pak až kokos

  • svišť | 27. 10. 2010 11:59

    Nebojte se nepoměru, mám vyzkoušeno, že z lineckého těsta mám nejen podklad kokosek, ale i linecké cukroví.Krém dávám z jiného receptu (Výborné čokoládové rohlíčky),je výborný, je ho hodně :-)a zbývá ho dost i na kokosky.Jinak kokosky i linecké nemají chybu, díky za recept.

  • anna | 31. 12. 2007 17:06

    Prosila bych přesnější popis postupu na krém se loo% tukem.Anna

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:14

    Dobrá vaše připomínky beru a proto jsem to do receptu zapsala, že neodpovídá poměrově a protože mám tenhle recept ráda a dělám ho i mimo svátky- jednoduše slepovaná kolečka nedělá dětem problém sníst ve velmi krátké době a krém tehdy mimo svátky použiju jiný. Nějaký máslový. Tento krém dělám jen na vánoce, protože díky tuku má mnohem delší trvanlivost. Vlahý, ale ne teplý, jakoby odražený pudink a dobře změklý tuk.

  • PAVLA | 2. 11. 2007 19:50

    Mám ješte dotaz ohledně toho krému.Ten 100%tuk se zašlehá do horkého pudinku,nebo do vychladlého?

  • Olga | 2. 11. 2007 19:47

    Ja si myslím ,že pol kila tuku a ešte 100% na to množstvo pudingu je dosť hodne.

  • Helena Pešková | 2. 11. 2007 19:18

    musím než jen souhlasit s paní Helou.

  • Hela - | 2. 11. 2007 15:45

    Radko, nechci tady být za hádavou bábu a ani nevím, co s tím má společného, že máte doma děti. Každá si asi uděláme na Vánoce v rámci úspory času jedno linecké těsto, které nám vyhovuje a uděláme si různé tvary, ze kterých pak dál tvoříme. Ale to přeci neznamená, že sem budu zadávat recept na půl kila těsta, že kterého potřebuji jen menší část, ale rovnou ho sem zadám přepočítaný třeba na třetinu. Představte si třeba nezkušenou kuchařinku, jak napeče z celého množství kolečka, nadělá celé obrovské množství krému, slepí 40 kokosek a co s tím zbytkem? Třeba už bude mít všechno ostatní upečené!

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 13:42

    Nevím jak vy, ale já mám doma děti, takže vím, že když kolečka vykrajuji počítám je na počet ke kokoskám a ze zbytku udělám klasické slepované. Vždy na vánoce peču min. 18 i více druhů cukroví mezi jinými i věněčky z odpalovaného těsta a tento krém je dobrý i do nich. Jinak recept na tento krém používám léta, mám ho od své babičky byla a stále je to skvělá cukrářka z kraje se mi 100% tuk taky příčil, ale pak jsem přišla na to, přoč to tak je. Nebojte se ho, jestli Vám to nedá smíchat 1x1 s máslem. Síla lineckého plátku je libovolná, dělám je silnější, protože i kokosky dělám větší ne ve stylu strčím celé do pusy cca 5cm v průměru. Autroka receptu

  • Hela - | 2. 11. 2007 10:21

    Ještě bych chtěla dodat, že pokud zadáváte recept, měla byste uvést vše v přiměřeném množství a ne že víc než půlka těsta a krému zbyde na jiné druhy pečiva. Nevím sice, jak velké kokosky děláte, ale linecké těsto rozválet na půl cm vysoko se mi zdá příliš. Zcela stačí na výšku 2 mm a pečením ještě nabyde

  • Hela - | 2. 11. 2007 10:12

    Dělám přesně jako Olga a také nemám ráda hnědé kokosky. Ale v receptu mě zaráží krém (není tam v popisu ani zmínka, takže asi klasika). Ale bílá Lukana je přeci pokrmový 100% tuk a ještě k tomu půl kila na 40 kokosek? Já tedy dělám krém jen z másla do kterého kapu rozpuštěnou čokoládu.

  • Olga | 2. 11. 2007 09:56

    Ja tieto kokosky robievam na každé Vianoce,sú to vynikajúce zákusky,ale ja kokosovú zmes šlahám nad parou a keď ich pečiem tak nie do hneda ,mne sapáčia také bledučké,ja ich skôr suším - -ale nie sú vysušené, sú velmi jemné.Na plech ich striekam cez cukrarske vrecko s hladkou špičkou a marmeládu tiež striekam cez špičku je to rýchlejšie.Keď mám kokosky naplnene a zlepené ,dám ich ztuhnúť a potom ich máčam do čokolády akladiem na alobal ,tam ztuhnú a neprilepia sa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Pikantní marmeláda Puding Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
21
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Nečekané přiznání Veroniky Žilkové: Rozvod byla chyba!

Nečekané přiznání Veroniky Žilkové: Rozvod byla chyba!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Kokosky
Kokosky
Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Kokosky jako z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact