• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosky jako z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky jako z cukrárny

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Na linecké
    • 140
      g máslo Možno půl na půl s cukrářským tukem
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra Trochu
  • Na krém
    • mléko 1/2 l
    • vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 2
      ks tuk Lukana - ten bílý
    • 2
      ks puding Kakaové
    • pikantní marmeláda Rybízová, linecká
    • cukr Dle chuti
  • Na kokosky
    • 190
      g moučkový cukr
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku vanilkového cukru
    • 3
      ks bílek Pozor u větších vajec pouze 2 bílky
    • 175
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
**Asi na 40ks.**
2
Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím hrudky asi jak vlašský ořech. Peču na 150-170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků - náprava možná, když je rukou lehce zmáčku ke středu - bacha pálí.
3
**Linecké:** těsto vypracuji dohladka, dělá se velmi dobře. Nechám zabalené v potravinové folii vychladit v lednici - chvíli, den podle času. Vyválím a vykrájím kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na vánoce, takže poměrově neodpovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dám linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.

RADA: Jedno těsto, 6 druhů cukroví

4
**Kompletace:** na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namaluji kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanáším špičkou nože posadím kokosku a pomocí vidličky máčím do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočím tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečícím papírem ztuhnout.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 12. 12. 2013 14:38

    Nešli mi vyšlehat bílky s cukrem i kokosem dohromady :(.....nevím kde se stala chyba,ale vznikla mi s toho kokosová nekompatibilní hmota...doporučuji vyšlehat bílka s cukrem zvlášt a pak až kokos

  • svišť | 27. 10. 2010 11:59

    Nebojte se nepoměru, mám vyzkoušeno, že z lineckého těsta mám nejen podklad kokosek, ale i linecké cukroví.Krém dávám z jiného receptu (Výborné čokoládové rohlíčky),je výborný, je ho hodně :-)a zbývá ho dost i na kokosky.Jinak kokosky i linecké nemají chybu, díky za recept.

  • anna | 31. 12. 2007 17:06

    Prosila bych přesnější popis postupu na krém se loo% tukem.Anna

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:14

    Dobrá vaše připomínky beru a proto jsem to do receptu zapsala, že neodpovídá poměrově a protože mám tenhle recept ráda a dělám ho i mimo svátky- jednoduše slepovaná kolečka nedělá dětem problém sníst ve velmi krátké době a krém tehdy mimo svátky použiju jiný. Nějaký máslový. Tento krém dělám jen na vánoce, protože díky tuku má mnohem delší trvanlivost. Vlahý, ale ne teplý, jakoby odražený pudink a dobře změklý tuk.

  • PAVLA | 2. 11. 2007 19:50

    Mám ješte dotaz ohledně toho krému.Ten 100%tuk se zašlehá do horkého pudinku,nebo do vychladlého?

  • Olga | 2. 11. 2007 19:47

    Ja si myslím ,že pol kila tuku a ešte 100% na to množstvo pudingu je dosť hodne.

  • Helena Pešková | 2. 11. 2007 19:18

    musím než jen souhlasit s paní Helou.

  • Hela - | 2. 11. 2007 15:45

    Radko, nechci tady být za hádavou bábu a ani nevím, co s tím má společného, že máte doma děti. Každá si asi uděláme na Vánoce v rámci úspory času jedno linecké těsto, které nám vyhovuje a uděláme si různé tvary, ze kterých pak dál tvoříme. Ale to přeci neznamená, že sem budu zadávat recept na půl kila těsta, že kterého potřebuji jen menší část, ale rovnou ho sem zadám přepočítaný třeba na třetinu. Představte si třeba nezkušenou kuchařinku, jak napeče z celého množství kolečka, nadělá celé obrovské množství krému, slepí 40 kokosek a co s tím zbytkem? Třeba už bude mít všechno ostatní upečené!

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 13:42

    Nevím jak vy, ale já mám doma děti, takže vím, že když kolečka vykrajuji počítám je na počet ke kokoskám a ze zbytku udělám klasické slepované. Vždy na vánoce peču min. 18 i více druhů cukroví mezi jinými i věněčky z odpalovaného těsta a tento krém je dobrý i do nich. Jinak recept na tento krém používám léta, mám ho od své babičky byla a stále je to skvělá cukrářka z kraje se mi 100% tuk taky příčil, ale pak jsem přišla na to, přoč to tak je. Nebojte se ho, jestli Vám to nedá smíchat 1x1 s máslem. Síla lineckého plátku je libovolná, dělám je silnější, protože i kokosky dělám větší ne ve stylu strčím celé do pusy cca 5cm v průměru. Autroka receptu

  • Hela - | 2. 11. 2007 10:21

    Ještě bych chtěla dodat, že pokud zadáváte recept, měla byste uvést vše v přiměřeném množství a ne že víc než půlka těsta a krému zbyde na jiné druhy pečiva. Nevím sice, jak velké kokosky děláte, ale linecké těsto rozválet na půl cm vysoko se mi zdá příliš. Zcela stačí na výšku 2 mm a pečením ještě nabyde

  • Hela - | 2. 11. 2007 10:12

    Dělám přesně jako Olga a také nemám ráda hnědé kokosky. Ale v receptu mě zaráží krém (není tam v popisu ani zmínka, takže asi klasika). Ale bílá Lukana je přeci pokrmový 100% tuk a ještě k tomu půl kila na 40 kokosek? Já tedy dělám krém jen z másla do kterého kapu rozpuštěnou čokoládu.

  • Olga | 2. 11. 2007 09:56

    Ja tieto kokosky robievam na každé Vianoce,sú to vynikajúce zákusky,ale ja kokosovú zmes šlahám nad parou a keď ich pečiem tak nie do hneda ,mne sapáčia také bledučké,ja ich skôr suším - -ale nie sú vysušené, sú velmi jemné.Na plech ich striekam cez cukrarske vrecko s hladkou špičkou a marmeládu tiež striekam cez špičku je to rýchlejšie.Keď mám kokosky naplnene a zlepené ,dám ich ztuhnúť a potom ich máčam do čokolády akladiem na alobal ,tam ztuhnú a neprilepia sa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Pikantní marmeláda Puding Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

83
Pórkový mls
Pórkový mls
69
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
55
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Verešová s maminkou Ester: Po velkém strachu mejdan!

Verešová s maminkou Ester: Po velkém strachu mejdan!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Kokosky
Kokosky
Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Kokosky jako z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact