• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Kokosky jako z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky jako z cukrárny

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Na linecké
    • 140
      g máslo Možno půl na půl s cukrářským tukem
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra Trochu
  • Na krém
    • mléko 1/2 l
    • vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 2
      ks tuk Lukana - ten bílý
    • 2
      ks puding Kakaové
    • pikantní marmeláda Rybízová, linecká
    • cukr Dle chuti
  • Na kokosky
    • 190
      g moučkový cukr
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku vanilkového cukru
    • 3
      ks bílek Pozor u větších vajec pouze 2 bílky
    • 175
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
**Asi na 40ks.**
2
Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím hrudky asi jak vlašský ořech. Peču na 150-170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků - náprava možná, když je rukou lehce zmáčku ke středu - bacha pálí.
3
**Linecké:** těsto vypracuji dohladka, dělá se velmi dobře. Nechám zabalené v potravinové folii vychladit v lednici - chvíli, den podle času. Vyválím a vykrájím kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na vánoce, takže poměrově neodpovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dám linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.

RADA: Jedno těsto, 6 druhů cukroví

4
**Kompletace:** na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namaluji kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanáším špičkou nože posadím kokosku a pomocí vidličky máčím do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočím tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečícím papírem ztuhnout.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 12. 12. 2013 14:38

    Nešli mi vyšlehat bílky s cukrem i kokosem dohromady :(.....nevím kde se stala chyba,ale vznikla mi s toho kokosová nekompatibilní hmota...doporučuji vyšlehat bílka s cukrem zvlášt a pak až kokos

  • svišť | 27. 10. 2010 11:59

    Nebojte se nepoměru, mám vyzkoušeno, že z lineckého těsta mám nejen podklad kokosek, ale i linecké cukroví.Krém dávám z jiného receptu (Výborné čokoládové rohlíčky),je výborný, je ho hodně :-)a zbývá ho dost i na kokosky.Jinak kokosky i linecké nemají chybu, díky za recept.

  • anna | 31. 12. 2007 17:06

    Prosila bych přesnější popis postupu na krém se loo% tukem.Anna

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:14

    Dobrá vaše připomínky beru a proto jsem to do receptu zapsala, že neodpovídá poměrově a protože mám tenhle recept ráda a dělám ho i mimo svátky- jednoduše slepovaná kolečka nedělá dětem problém sníst ve velmi krátké době a krém tehdy mimo svátky použiju jiný. Nějaký máslový. Tento krém dělám jen na vánoce, protože díky tuku má mnohem delší trvanlivost. Vlahý, ale ne teplý, jakoby odražený pudink a dobře změklý tuk.

  • PAVLA | 2. 11. 2007 19:50

    Mám ješte dotaz ohledně toho krému.Ten 100%tuk se zašlehá do horkého pudinku,nebo do vychladlého?

  • Olga | 2. 11. 2007 19:47

    Ja si myslím ,že pol kila tuku a ešte 100% na to množstvo pudingu je dosť hodne.

  • Helena Pešková | 2. 11. 2007 19:18

    musím než jen souhlasit s paní Helou.

  • Hela - | 2. 11. 2007 15:45

    Radko, nechci tady být za hádavou bábu a ani nevím, co s tím má společného, že máte doma děti. Každá si asi uděláme na Vánoce v rámci úspory času jedno linecké těsto, které nám vyhovuje a uděláme si různé tvary, ze kterých pak dál tvoříme. Ale to přeci neznamená, že sem budu zadávat recept na půl kila těsta, že kterého potřebuji jen menší část, ale rovnou ho sem zadám přepočítaný třeba na třetinu. Představte si třeba nezkušenou kuchařinku, jak napeče z celého množství kolečka, nadělá celé obrovské množství krému, slepí 40 kokosek a co s tím zbytkem? Třeba už bude mít všechno ostatní upečené!

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 13:42

    Nevím jak vy, ale já mám doma děti, takže vím, že když kolečka vykrajuji počítám je na počet ke kokoskám a ze zbytku udělám klasické slepované. Vždy na vánoce peču min. 18 i více druhů cukroví mezi jinými i věněčky z odpalovaného těsta a tento krém je dobrý i do nich. Jinak recept na tento krém používám léta, mám ho od své babičky byla a stále je to skvělá cukrářka z kraje se mi 100% tuk taky příčil, ale pak jsem přišla na to, přoč to tak je. Nebojte se ho, jestli Vám to nedá smíchat 1x1 s máslem. Síla lineckého plátku je libovolná, dělám je silnější, protože i kokosky dělám větší ne ve stylu strčím celé do pusy cca 5cm v průměru. Autroka receptu

  • Hela - | 2. 11. 2007 10:21

    Ještě bych chtěla dodat, že pokud zadáváte recept, měla byste uvést vše v přiměřeném množství a ne že víc než půlka těsta a krému zbyde na jiné druhy pečiva. Nevím sice, jak velké kokosky děláte, ale linecké těsto rozválet na půl cm vysoko se mi zdá příliš. Zcela stačí na výšku 2 mm a pečením ještě nabyde

  • Hela - | 2. 11. 2007 10:12

    Dělám přesně jako Olga a také nemám ráda hnědé kokosky. Ale v receptu mě zaráží krém (není tam v popisu ani zmínka, takže asi klasika). Ale bílá Lukana je přeci pokrmový 100% tuk a ještě k tomu půl kila na 40 kokosek? Já tedy dělám krém jen z másla do kterého kapu rozpuštěnou čokoládu.

  • Olga | 2. 11. 2007 09:56

    Ja tieto kokosky robievam na každé Vianoce,sú to vynikajúce zákusky,ale ja kokosovú zmes šlahám nad parou a keď ich pečiem tak nie do hneda ,mne sapáčia také bledučké,ja ich skôr suším - -ale nie sú vysušené, sú velmi jemné.Na plech ich striekam cez cukrarske vrecko s hladkou špičkou a marmeládu tiež striekam cez špičku je to rýchlejšie.Keď mám kokosky naplnene a zlepené ,dám ich ztuhnúť a potom ich máčam do čokolády akladiem na alobal ,tam ztuhnú a neprilepia sa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Pikantní marmeláda Puding Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

250
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
91
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
53
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz VIDEO: Pohřeb Jiřího Hromady (†66), někdejšího hereckého prezidenta a gay aktivisty

VIDEO: Pohřeb Jiřího Hromady (†66), někdejšího hereckého prezidenta a gay aktivisty

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Další doporučené recepty:

Kokosky
Kokosky
Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Kokosky jako z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact