Nešli mi vyšlehat bílky s cukrem i kokosem dohromady :(.....nevím kde se stala chyba,ale vznikla mi s toho kokosová nekompatibilní hmota...doporučuji vyšlehat bílka s cukrem zvlášt a pak až kokos
Nebojte se nepoměru, mám vyzkoušeno, že z lineckého těsta mám nejen podklad kokosek, ale i linecké cukroví.Krém dávám z jiného receptu (Výborné čokoládové rohlíčky),je výborný, je ho hodně :-)a zbývá ho dost i na kokosky.Jinak kokosky i linecké nemají chybu, díky za recept.
Prosila bych přesnější popis postupu na krém se loo% tukem.Anna
Dobrá vaše připomínky beru a proto jsem to do receptu zapsala, že neodpovídá poměrově a protože mám tenhle recept ráda a dělám ho i mimo svátky- jednoduše slepovaná kolečka nedělá dětem problém sníst ve velmi krátké době a krém tehdy mimo svátky použiju jiný. Nějaký máslový. Tento krém dělám jen na vánoce, protože díky tuku má mnohem delší trvanlivost. Vlahý, ale ne teplý, jakoby odražený pudink a dobře změklý tuk.
Mám ješte dotaz ohledně toho krému.Ten 100%tuk se zašlehá do horkého pudinku,nebo do vychladlého?
Ja si myslím ,že pol kila tuku a ešte 100% na to množstvo pudingu je dosť hodne.
musím než jen souhlasit s paní Helou.
Radko, nechci tady být za hádavou bábu a ani nevím, co s tím má společného, že máte doma děti. Každá si asi uděláme na Vánoce v rámci úspory času jedno linecké těsto, které nám vyhovuje a uděláme si různé tvary, ze kterých pak dál tvoříme. Ale to přeci neznamená, že sem budu zadávat recept na půl kila těsta, že kterého potřebuji jen menší část, ale rovnou ho sem zadám přepočítaný třeba na třetinu. Představte si třeba nezkušenou kuchařinku, jak napeče z celého množství kolečka, nadělá celé obrovské množství krému, slepí 40 kokosek a co s tím zbytkem? Třeba už bude mít všechno ostatní upečené!
Nevím jak vy, ale já mám doma děti, takže vím, že když kolečka vykrajuji počítám je na počet ke kokoskám a ze zbytku udělám klasické slepované. Vždy na vánoce peču min. 18 i více druhů cukroví mezi jinými i věněčky z odpalovaného těsta a tento krém je dobrý i do nich. Jinak recept na tento krém používám léta, mám ho od své babičky byla a stále je to skvělá cukrářka z kraje se mi 100% tuk taky příčil, ale pak jsem přišla na to, přoč to tak je. Nebojte se ho, jestli Vám to nedá smíchat 1x1 s máslem. Síla lineckého plátku je libovolná, dělám je silnější, protože i kokosky dělám větší ne ve stylu strčím celé do pusy cca 5cm v průměru. Autroka receptu
Ještě bych chtěla dodat, že pokud zadáváte recept, měla byste uvést vše v přiměřeném množství a ne že víc než půlka těsta a krému zbyde na jiné druhy pečiva. Nevím sice, jak velké kokosky děláte, ale linecké těsto rozválet na půl cm vysoko se mi zdá příliš. Zcela stačí na výšku 2 mm a pečením ještě nabyde
Dělám přesně jako Olga a také nemám ráda hnědé kokosky. Ale v receptu mě zaráží krém (není tam v popisu ani zmínka, takže asi klasika). Ale bílá Lukana je přeci pokrmový 100% tuk a ještě k tomu půl kila na 40 kokosek? Já tedy dělám krém jen z másla do kterého kapu rozpuštěnou čokoládu.
Ja tieto kokosky robievam na každé Vianoce,sú to vynikajúce zákusky,ale ja kokosovú zmes šlahám nad parou a keď ich pečiem tak nie do hneda ,mne sapáčia také bledučké,ja ich skôr suším - -ale nie sú vysušené, sú velmi jemné.Na plech ich striekam cez cukrarske vrecko s hladkou špičkou a marmeládu tiež striekam cez špičku je to rýchlejšie.Keď mám kokosky naplnene a zlepené ,dám ich ztuhnúť a potom ich máčam do čokolády akladiem na alobal ,tam ztuhnú a neprilepia sa.