Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a strouhankou. Husté těsto dáme do sáčku s hladkou širší trubičkou a na mastným papírem vyložený plech tvoříme koláčky. Zpočátku je jen sušíme ve velmi mírné troubě, potom teplotu zvýšíme a koláčky upečeme dozlatova. Na másle rozehřejeme čokoládu, natřeme jí okraje koláčků a povrch ozdobíme džemem a mandlí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radek
|4. 12. 2016 08:48
To tam nemůžete napsat,jak dlouho a na kolika stupních se kokosky pečou,to je recept k ničemu!!!!!!!!! :-(
IVO
|11. 12. 2014 16:33
Já tam přidávám lžíci rybízové marmelády a jsou hned k jídlu.
Lucka
|11. 12. 2012 13:46
Recept vypadá opravdu lákavě!Jsem začátečník, proto bych poprosila o přesné stupně na horkovzdušné troubě,nemám ponětí na kolik kokosky péct.Děkuji moc! :-)
jsou super, jak někdo píše že mu to nešlo protlačit doporučuji vetší hubici..ten kokos má tendenci v tom pytlíku zustávat a pak to prostě ucpe. je asi dobré je opravdu delat pomalu a pak troubu přidat. jeden plech jsem měla dost nízko tak se mi připekli více od spoda..čokoláda to schovala :-))