ks
bílek
dle množství bílků se upravují ostatní suroviny
2
lžíce
cukr krupice
0,25
ks
vanilkový cukr
6
lžíce
strouhaný kokos
5-6
čokoláda - mléčná
Postup přípravy receptu
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a vanilkový cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Necháme vychladnout a přidáme kokos. Utvoříme kopečky nebo šištičky, které necháme oschnout a poté namáčíme v rozpuštěné mléčné čokoládě.
2
Je to "patlačka", ale výsledek stojí za to. Zužitkují se tím bílky, které většinou po pečení zůstanou. Má to chuť jako tyčinky Bounty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Rončáková
|18. 12. 2006 06:44
Nepatlala jsem se s tím, ale dala jsem to do papírových košíčků a zalila čokoládou. Přidala jsem více cukru a dala jsem celý vanilkový.
Alena Tarabová
|1. 12. 2006 14:45
Věřím, že to bude dobré, ale když mě zbývají bílky tak už toho mám tolik napečeno, že mi naopak nezbývá čas ani síla je zpracovat. Přesto si to uložím a pokusím se vyzkoušet. Dík za nápad.