• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kohout na víně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 63
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Delikatesa pro skutečné labužníky inspirovaná francouzskou kuchyní - to je kohoutí maso připravované na červeném víně. Nechybí ani mrkev, celer, šalotka, žampiony a samozřejmě nezbytné koření. S bramborami chutná pokrm výtečně.

Suroviny

4 porce
    • 3
      kg drůbeží maso Kohout
    • 700
      ml červené víno kvalitní
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml koňak
    • 150
      g máslo
    • olivový olej
    • 150
      g žampiony můžou být i konzervované
    • 50
      ml kuřecí vývar aby maso bylo téměř celé ponořeno
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • černý pepř pár kuliček + nové koření
    • 3
      ks šalotka nakrájené nadrobno
    • 2
      ks mrkev nakrájené nahrubo
    • 0,25
      celer nakrájený nahrubo
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • karotka na ozdobu
    • žampiony na ozdobu
    • bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
2
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a slaninu, cca 2 minutách přidejte olej, cca 350 ml červeného vína, 2 lžíce protlaku a tymián. Vše slabě poduste a přidejte kohouta. Nechte vychladnout, přikryjte fólií a přes noc dejte do chladničky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Druhý den maso vyndejte a na másle po částech opékejte, aby se zatáhlo. Přidejte koňak a přiveďte k varu, alkohol se tak odpaří.
4
Smíchejte se směsí, ve které jste maso měli naložené a duste pár minut. Mrkev a celer si nakrájejte a osmažte na másle. Jakmile zelenina získá barvu, přidejte 1 lžíci protlaku a promíchejte.
5
Vše společně přendejte do zapékací mísy, dolijte zbylých 350 ml vína, dle potřeby dolijte vývarem, aby maso bylo téměř ponořené. Přidejte nové koření, černý pepř a bobkový list. Přiklopte, dejte do trouby a pečte na 170° cca 2 hodiny. Maso dle potřeby v průběhu podlévejte.
6
Na posledních pár minut přidejte pokrájené žampiony. Ozdobte zeleninou a bylinkami. Podávejte s bramborem či bramborovou kaší.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Celer Černý pepř Červené víno Česnek Drůbeží maso Karotka Koňak Kuřecí vývar Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Řapíkatý celer Šalotka Slanina Sůl Tymián Žampiony

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Pečené brambory

Pečené brambory

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

99
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
61
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
61
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto),…
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Koka dort
Koka dort
Koka dortík - rychle a snadno
Koka dortík - rychle a snadno
Kokosky
Kokosky
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact