• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kohout na víně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 63
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Delikatesa pro skutečné labužníky inspirovaná francouzskou kuchyní - to je kohoutí maso připravované na červeném víně. Nechybí ani mrkev, celer, šalotka, žampiony a samozřejmě nezbytné koření. S bramborami chutná pokrm výtečně.

Suroviny

4 porce
    • 3
      kg drůbeží maso Kohout
    • 700
      ml červené víno kvalitní
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml koňak
    • 150
      g máslo
    • olivový olej
    • 150
      g žampiony můžou být i konzervované
    • 50
      ml kuřecí vývar aby maso bylo téměř celé ponořeno
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • černý pepř pár kuliček + nové koření
    • 3
      ks šalotka nakrájené nadrobno
    • 2
      ks mrkev nakrájené nahrubo
    • 0,25
      celer nakrájený nahrubo
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • karotka na ozdobu
    • žampiony na ozdobu
    • bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
2
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a slaninu, cca 2 minutách přidejte olej, cca 350 ml červeného vína, 2 lžíce protlaku a tymián. Vše slabě poduste a přidejte kohouta. Nechte vychladnout, přikryjte fólií a přes noc dejte do chladničky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Druhý den maso vyndejte a na másle po částech opékejte, aby se zatáhlo. Přidejte koňak a přiveďte k varu, alkohol se tak odpaří.
4
Smíchejte se směsí, ve které jste maso měli naložené a duste pár minut. Mrkev a celer si nakrájejte a osmažte na másle. Jakmile zelenina získá barvu, přidejte 1 lžíci protlaku a promíchejte.
5
Vše společně přendejte do zapékací mísy, dolijte zbylých 350 ml vína, dle potřeby dolijte vývarem, aby maso bylo téměř ponořené. Přidejte nové koření, černý pepř a bobkový list. Přiklopte, dejte do trouby a pečte na 170° cca 2 hodiny. Maso dle potřeby v průběhu podlévejte.
6
Na posledních pár minut přidejte pokrájené žampiony. Ozdobte zeleninou a bylinkami. Podávejte s bramborem či bramborovou kaší.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Celer Černý pepř Červené víno Česnek Drůbeží maso Karotka Koňak Kuřecí vývar Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Řapíkatý celer Šalotka Slanina Sůl Tymián Žampiony

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Kuře Anča

Kuře Anča

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
40
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto),…
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Koka dort
Koka dort
Koka dortík - rychle a snadno
Koka dortík - rychle a snadno
Kokosky
Kokosky
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact