• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kroupy ječné
    • 60
      g hrách zelený
    • 970
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s víčkem dnem nahoru a zpět proti jejich namačkání při bobtnání. Namočit zelený hrách do 0,35 l sklenice na 4,5-12 hodin. Po půl hodině promíchat hrách otočením sklenice proti napěchování bobtnajícího hrachu ve sklenici malého průměru.
2
Slít vodu z hrachu, vařit ze studené nové vody 500 ml, solit po začátku varu. Vařit do zeleno-žluté barvy 20 minut. Při rozvařeném hrachu příště sypat do vařicí vody. Podle dodavatele a sklizně.
3
Ječné kroupy rozmíchat ve sklenici tenkým držátkem lžíce. Vyprat 2-3x v nové vodě otáčením a protřásáním sklenice jako v pračce. Scedit přes sítko. Sypat do nové vařicí osolené vody 470 ml. Přivést k varu slabým ohřevem. Jinak kroupy hodně pění, přetečou a jsou tvrdší. Vařit 20 minut, až kroupy zvětší viditelně objem. Po uvaření nechat odstát 10-20 minut pro dodatečné vsáknutí vody. Kroupy jsou o něco měkčí.
4
Po slití vody z hrachu a krup promíchat v míse 1-1,2 l. Omastit olejem.
5
Poznámka autora receptu: Názvy kočičí svatba, hrách a kroupy, krupeto, kočičina, česká svatba, orzotto. Kočičí tanec je s čočkou (zelenou, hnědou, namočit 10-15 minut, vařit z vroucí vody 15-20 minut), nebo šumajstr (s fazolemi, vařit po namočení 8-14 h. jako zelený hrách, 20 minut).Kroupy lze po uvaření propláchnout studenou vodou proti lepivosti. Lze dochutit smaženou cibulí nebo jinak podle chuti. Lze vzpomenout na posměšek "Hrách, slanina a kroupy, dobré je pro sedláky a troupy." z 18. století. Lze kombinovat také se žlutým hrachem (namočit 4,5-8 h., vařit z vroucí vody 20 minut). Lze jíst i s cizrnou (namočit 10-12 hodin, vařit ze studené vody 20 minut). Výhodou je dostatečný obsah vlákniny. Nevýhodou je nutnost rozžvýkaní porce krup až 50 minut. Jinak tíživé pocity zažití. Časově úspornější je ječná kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

Zapečené krupoto se sýrem a zimní…

Bezlepková vegan buchta

Bezlepková vegan buchta

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Vaření Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Kroupy Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
48
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Rychlá květáková polévka
Rychlá květáková polévka
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
Kočičí křik
Kočičí křik
Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Kohout na víně
Kohout na víně
Koka dort
Koka dort
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact