• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kroupy ječné
    • 60
      g hrách zelený
    • 970
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s víčkem dnem nahoru a zpět proti jejich namačkání při bobtnání. Namočit zelený hrách do 0,35 l sklenice na 4,5-12 hodin. Po půl hodině promíchat hrách otočením sklenice proti napěchování bobtnajícího hrachu ve sklenici malého průměru.
2
Slít vodu z hrachu, vařit ze studené nové vody 500 ml, solit po začátku varu. Vařit do zeleno-žluté barvy 20 minut. Při rozvařeném hrachu příště sypat do vařicí vody. Podle dodavatele a sklizně.
3
Ječné kroupy rozmíchat ve sklenici tenkým držátkem lžíce. Vyprat 2-3x v nové vodě otáčením a protřásáním sklenice jako v pračce. Scedit přes sítko. Sypat do nové vařicí osolené vody 470 ml. Přivést k varu slabým ohřevem. Jinak kroupy hodně pění, přetečou a jsou tvrdší. Vařit 20 minut, až kroupy zvětší viditelně objem. Po uvaření nechat odstát 10-20 minut pro dodatečné vsáknutí vody. Kroupy jsou o něco měkčí.
4
Po slití vody z hrachu a krup promíchat v míse 1-1,2 l. Omastit olejem.
5
Poznámka autora receptu: Názvy kočičí svatba, hrách a kroupy, krupeto, kočičina, česká svatba, orzotto. Kočičí tanec je s čočkou (zelenou, hnědou, namočit 10-15 minut, vařit z vroucí vody 15-20 minut), nebo šumajstr (s fazolemi, vařit po namočení 8-14 h. jako zelený hrách, 20 minut).Kroupy lze po uvaření propláchnout studenou vodou proti lepivosti. Lze dochutit smaženou cibulí nebo jinak podle chuti. Lze vzpomenout na posměšek "Hrách, slanina a kroupy, dobré je pro sedláky a troupy." z 18. století. Lze kombinovat také se žlutým hrachem (namočit 4,5-8 h., vařit z vroucí vody 20 minut). Lze jíst i s cizrnou (namočit 10-12 hodin, vařit ze studené vody 20 minut). Výhodou je dostatečný obsah vlákniny. Nevýhodou je nutnost rozžvýkaní porce krup až 50 minut. Jinak tíživé pocity zažití. Časově úspornější je ječná kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

Zapečené krupoto se sýrem a zimní…

Bezlepková vegan buchta

Bezlepková vegan buchta

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Vaření Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Kroupy Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

73
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
59
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
27
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
18
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
Kočičí křik
Kočičí křik
Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Kohout na víně
Kohout na víně
Koka dort
Koka dort
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact