• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kroupy ječné
    • 60
      g hrách zelený
    • 970
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s víčkem dnem nahoru a zpět proti jejich namačkání při bobtnání. Namočit zelený hrách do 0,35 l sklenice na 4,5-12 hodin. Po půl hodině promíchat hrách otočením sklenice proti napěchování bobtnajícího hrachu ve sklenici malého průměru.
2
Slít vodu z hrachu, vařit ze studené nové vody 500 ml, solit po začátku varu. Vařit do zeleno-žluté barvy 20 minut. Při rozvařeném hrachu příště sypat do vařicí vody. Podle dodavatele a sklizně.
3
Ječné kroupy rozmíchat ve sklenici tenkým držátkem lžíce. Vyprat 2-3x v nové vodě otáčením a protřásáním sklenice jako v pračce. Scedit přes sítko. Sypat do nové vařicí osolené vody 470 ml. Přivést k varu slabým ohřevem. Jinak kroupy hodně pění, přetečou a jsou tvrdší. Vařit 20 minut, až kroupy zvětší viditelně objem. Po uvaření nechat odstát 10-20 minut pro dodatečné vsáknutí vody. Kroupy jsou o něco měkčí.
4
Po slití vody z hrachu a krup promíchat v míse 1-1,2 l. Omastit olejem.
5
Poznámka autora receptu: Názvy kočičí svatba, hrách a kroupy, krupeto, kočičina, česká svatba, orzotto. Kočičí tanec je s čočkou (zelenou, hnědou, namočit 10-15 minut, vařit z vroucí vody 15-20 minut), nebo šumajstr (s fazolemi, vařit po namočení 8-14 h. jako zelený hrách, 20 minut).Kroupy lze po uvaření propláchnout studenou vodou proti lepivosti. Lze dochutit smaženou cibulí nebo jinak podle chuti. Lze vzpomenout na posměšek "Hrách, slanina a kroupy, dobré je pro sedláky a troupy." z 18. století. Lze kombinovat také se žlutým hrachem (namočit 4,5-8 h., vařit z vroucí vody 20 minut). Lze jíst i s cizrnou (namočit 10-12 hodin, vařit ze studené vody 20 minut). Výhodou je dostatečný obsah vlákniny. Nevýhodou je nutnost rozžvýkaní porce krup až 50 minut. Jinak tíživé pocity zažití. Časově úspornější je ječná kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

Zapečené krupoto se sýrem a zimní…

Bezlepková vegan buchta

Bezlepková vegan buchta

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Vaření Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Kroupy Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

190
Dýňová tortila
Dýňová tortila
162
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
154
Máslové řízky
Máslové řízky
127
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
63
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
Kočičí křik
Kočičí křik
Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Kohout na víně
Kohout na víně
Koka dort
Koka dort
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact