Koblihy patří k tradičním českým sladkostem. Nejlepší jsou samozřejmě ty domácí. Vrhněte se na přípravu krásně nadýchaných koblížků z kynutého těsta, uvnitř kterých se skrývá lahodný vanilkový krém. Posypané cukrem lákají už na pohled a stejně tak dobře i chutnají.
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli.
Nechte je na pomoučněné ploše pod utěrkou kynout 20 minut.
6
V kastrolu zahřejte vyšší vrstvu oleje na střední teplotu (180 °C). Kobližky v něm postupně smažte z obou stran dozlatova. Skládejte je na papírovou utěrku a nechte okapat a vychladnout.
7
Na vanilkový krém zahřejte mléko s cukrem a pudinkovým práškem. Uvařte pudink, ve studené vodní lázni ho za promíchávání vychlaďte a pak vyšlehejte s kousky másla dokrémova.
8
Ochuťte tuzemákem. Plničkou s hrotem naplňte kobližky a lehce je poprašte moučkovým cukrem.