V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem. Přidáme sůl, rum, žloutky, citrónovou šťávu a kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
2
Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty asi 1cm silné. Kruhovým tvořítkem nebo sklenicí si označíme kolečka těsně vedle sebe. Do jejich středu dáme lžičku zavařeniny. Pak vykrajujeme z druhého plátu kolečka, položíme je na kolečka se zavařeninou, okraje dobře přitlačíme prsty a znovu vykrojíme koblihu.
3
Vykrájené koblihy dáme opět vykynout. Mezi kynutím je obrátíme. Vykynuté vložíme do kastrolu na rozpálený olej vrchní stranou ke dnu. Přiklopíme pokličkou a smažíme. Jakmile je obrátíme, smažíme je bez pokličky.
4
Usmažené koblihy dáme uschnout na svačinový papír, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.