• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
Koblihy
6fotografií
Nahrát fotku
 

Masopustní koblihy, které si zamilujete na první sousto. Nejlepší na nich je, že je nemusíte dělat jen na masopust!

Koblihy

Suroviny

20 porce
    • 175
      g hladká mouka
    • 175
      g polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko vlažné
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 30
      g cukr krupice + trocha na kvásek
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 2
      vejce pokojové teploty
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení
  • Na dohotovení
    • 130
      g džem
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek.
2
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, zaprášíme moukou a vše rozmícháme.
3
Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
4
Do mísy prosejeme obě mouky.
5
Přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
6
Vytvoříme důlek, do kterého nalijeme kvásek, zbylé mléko, rozpuštěné máslo a rum.
7
Za pomoci háku uhněteme těsto v robotu. Trvá to asi 10 minut.
8
Hotové těsto na pomoučené pracovní ploše propracujeme do bochánku.
9
Ten necháme v zakryté míse kynout, než zdvojnásobí svůj objem, trvá to asi 90 minut.
10
Vykynuté těsto opět stejným způsobem propracujemea rozdělíme na bochánky přibližně o 50 g.
11
Vykynuté těsto opět stejným způsobem propracujemea rozdělíme na bochánky přibližně o 50 g.
12
Z kousků těsta vytvarujeme kuličky a zase dáme kynout na pomoučenou utěrku na 30-45 minut.
13
Mezitím rozpálíme tuk na asi 175 stupňů.
14
Koblihy smažíme v oleji dozlatova, obracíme je po dvou minutách.
15
Hotové koblihy odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
16
Vychladlé koblihy propíchneme a plníme marmeládou a na závěr pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce Valentýn Narozeniny a párty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Fritování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Tuk na smažení tuzemák Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Šumavský králík

Šumavský králík

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Kávový korpus

Kávový korpus

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
50
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Pyšný táta Igor Orozovič: Po dlouhých měsících odtajnil dcerku!

Pyšný táta Igor Orozovič: Po dlouhých měsících odtajnil dcerku!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
  • Recepty.cz
  • Koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact