• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koblihové pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Koblihové pletýnky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané, dozlatova usmažené pletýnky z koblihového těsta, obalené v moučkovém cukru, se doslova rozplývají na jazyku.

Suroviny

20 porce
    • 35
      g droždí
    • 50
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra trocha čerstvě nastrouhané
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové teplotě nechte vzejít kvásek, asi 10 minut.
2
Mouku nasypte se zbylým cukrem do mísy, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, žloutky, tuzemák, sůl i citronovou kůru. Zpracujte vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem, až získáte hladké, nepříliš lepivé, hebce vláčné těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte v teple nakynout do dvojnásobné velikosti, asi 1 hodinu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Z těsta vytvarujte válečky dlouhé asi 15 cm o tloušťce 1 cm. Přehněte v polovině a smotejte. Nechte je pod utěrkou kynout 30 minut.
4
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 cm. Pletýnky v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik pletýnek, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Přiklopte pokličkou a smažte asi 30 sekund, dokud na spodní straně nezezlátnou. Pletýnky otočte a dosmažte již nepřikryté. Horké pletýnky ihned obalujte v moučkovém cukru.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (1/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl tuzemák Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
32
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
28
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší horká čokoláda!
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
  • Recepty.cz
  • Koblihové pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact