• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihové pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Koblihové pletýnky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané, dozlatova usmažené pletýnky z koblihového těsta, obalené v moučkovém cukru, se doslova rozplývají na jazyku.

Suroviny

20 porce
    • 35
      g droždí
    • 50
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra trocha čerstvě nastrouhané
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové teplotě nechte vzejít kvásek, asi 10 minut.
2
Mouku nasypte se zbylým cukrem do mísy, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, žloutky, tuzemák, sůl i citronovou kůru. Zpracujte vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem, až získáte hladké, nepříliš lepivé, hebce vláčné těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte v teple nakynout do dvojnásobné velikosti, asi 1 hodinu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Z těsta vytvarujte válečky dlouhé asi 15 cm o tloušťce 1 cm. Přehněte v polovině a smotejte. Nechte je pod utěrkou kynout 30 minut.
4
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 cm. Pletýnky v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik pletýnek, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Přiklopte pokličkou a smažte asi 30 sekund, dokud na spodní straně nezezlátnou. Pletýnky otočte a dosmažte již nepřikryté. Horké pletýnky ihned obalujte v moučkovém cukru.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (1/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl tuzemák Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

167
Výborný dresing
Výborný dresing
51
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
19
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
  • Recepty.cz
  • Koblihové pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact