Petre, jsem rada, ze jsi upresnil to vyhozeni stare. :-)))) Mela jsem Panasonic (strasne starou 750W) Ted mam Samsung 1000W. Par lidi to tu uz zkusilo, a po prvnim pokusu, kdy si to vyzkousely nemaji problem.:-)
Jeste pro Petru, v Australii dela knedle Gabi, zkus se zeptat ji - cikina1@hotmail.com
Radko possum, co mas za mikrovlnku? ja to zkousel parkrat a moc mi to neslo,mozna bych mel vyhodit tu moji starou.( mikrovlnku)
Marketo, chutna to jako tradicni houskove knedliky. Recept jsem nevymyslela, ale roky zpatky dostala od jedne pani. Ted je samozrejme delam podle receptu Petra v mikrovlnce, ale davam vsechny 3 hrnky naraz. :-)
Pouzijte semolinu,davam napul s hladkou moukou,trosku vic hladke.Namacim do mleka s vejcem bagetu nadrobenou rukama.Delam kvasek teple mleko+suche drozdi.Varim na pare.Jsou vyborne
http://www.slovczechvar.com/new/ Tady v tom obchode maji take mouku a dalsi ceske veci na vareni
A chutna to opravdu jako tradicni knedliky z hrube mouky? Ja jsem taky v USA, nechavam si mouku posilat ze zasilkoveho obchodu {www.czechtempo.com}, ale bylo by samozrejme levnejsi delat je z hladke, jen mam strach, ze to nebude stejne.
Petro, nevim presne, ktery recept chces? :-) Houskove varene na pare: 1 hrnek plain mouky, 1 hrnek selfraising mouky, 1 vejce, 1 hrnek vody (ne uplne plny), par platku bileho (toast) chleba nebo rohlik, spetka soli. Umicham v Kenwood a rukama namocenyma ve vode udelam sisky. Varim nad parou(mam velkej hrnec, na ktery mam plat s dirama, ktery jemne posprejuju olejem) asi 25 minut. Ted ale delam ty v mikrovlnce, http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPQNPMNSF&id_kategorie=JNLOIRK5 ale dam vsechny 3 hrnky naraz a vlnim 2.30 minut. Potom mam taky recept na bramborovy z instant mashed potato v mikrovlnce. Jestli chces, klikni si na possum a vlevo dole mas muj mail.
Possum, ziji v Australii a zajima me vas recept na knedliky. Poradite mi? Ja jsem tady pouze zkusila bramborove knedliky(uspesne) : )
Take pouzivam trochu semoliny,pridam k hladke mouce.Knedliky nevarim ve vode,ale na pare.Na parak se da platynko(nebo uterka),knedliky potru na stranach ktere se spolu dotykaji olejem prikreju je prebyvajici uterkou,priklopim a varim presne 23 minut(od doby varu).Hned jak se vyndaji,propichat a krajet niti.
ahoj, ja jsem v toronte a taky obcas dostanu chut na knedlik, pridal jsem sem recept " knedliky z mikrovlnky" ten taky docela funguje, zvlast kdyz nemate moc casu
Take ziji v USA, no a je uplne jedno, jestli pouziji Wondru(mixing flour), nebo GOLD MEDAL All purpose, vzdycky se povedou. Jenze ja davam jen zloutek, susene kvasnice, cukr, sul a mleko. Na mleko mam specialni hrnicek na kavu, kterym si odmerim mnozstvi mleka na dva podlouhle knedliky, mouku sypu do processoru uz odhadem, nevazim. varim asi dvacet minut, ale kazdych 5 minut obracim, to je velmi dulezite. Krajim je na kolecka niti, jsou opravdu vyborne. Mirka-Florida
Nez jsem zacala delat knedliky v mikrovlnce, tak jsem je delala z hrnku hladke, hrnku selfraising a varila nad parou. Pak nejsou oslizle.Evangelino, v Australii taky nebyla polohruba. A hruba tu neni. Naucila jsem se delat vse z hladke a bylo to bez problemu. V nekterych receptech se da pouzit detska krupicka. Semolina. :-)
ja pouzivam Vondra selfrise a pak uz neni treba kyprici prasek a davam trochu mleka
Já náhodou moc dobře znám, jaký je problém uvařit knedlíky v zahraničí, kde není hrubá mouka. Aspoň v Portugalsku nebyla, takže jsem se je musela naučit z hladké!! mouky. A aby nebyly 'oslizlé', balila jsem je při vaření do lněného ubrousku. Vždycky se pak podařily a byly krásně suché na povrchu. Ještě dnes to tak dělám, když chci mít jistotu, že budou perfektní.