g
kuře pečené
nebo pečený bůček, výpečky... bez kostí, sádla, výpeku
Postup přípravy receptu
1
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, zalijeme polovinou vody a trochu promíchneme. Po rozpuštění droždí těsto osolíme, přidáme zbylou vodu (dle hustoty těsta) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
2
Pak těsto opět propracujeme, uděláme si několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, do středu nandáme pokrájené maso bez zbytečného tuku a výpeku a knedlíky pevně uzavřeme. Uzavřenou stranou položíme na pomoučněný stůl, kde knedlíky necháme ještě cca 10 minut odpočinout (kynout).
3
Mezitím si dáme vařit vodu, do které pak knedlíky naházíme a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-7 minut (dle velikosti knedlíků). Nejlepší je jeden vyndat a roztržením kousku knedlíku vyzkoušet, zda nejsou syrové.
4
Po vyndání ihned knedlíky propícháme vidličkou (či špejlí, jehlicí...), aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
5
Podáváme s cibulovou řepou, zelím nebo špenátem. Přelévat je můžeme výpekem, který nám zbyl z pečeného masa.
6
Pokud hledáte v ingrediencích vejce, tak tam opravdu není nutné. :-)