Směs vysypeme do mísy, přidáme mléko, vajíčka, na kostičky pokrájenou cibuli a salám, kolečka pórku a osolíme. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme placičky hezky dozlatova. Jsou výborné teplé i studené (dětem do školy, do práce i na výlet).
Úžasné, místo Gothaje jsem dala šunku od kosti a jako přílohu jsem uvařila zelí. Všichni jsme si moc pochutnali. Výborné jsou i studené.
marie nezlakova
|20. 5. 2009 19:05
Tak jsem poprvé v životě kupovala knedlíky v prášku!Přidala jsem do směsi anglickou slaninu,trošku zeleniny...a výsledek byl fantastický.S velkou mísou zeleninového salátu to nemělo chybu.1*
Hana Štricková
|10. 10. 2008 09:10
Doporučuji, je to velice jedné. Dala jsem místo porku bílou papriku a přidala pepř.Napadlo mě příště ochutit česnekem aby byla změna,ale to už je na každém jaké má chutě. Na sladko jsem nezkusila,ale silně o tom uvažuji.Asi zvolím variantu rozinek, skořice a nakrájených jablíček na kostičky.Uvidím jak pochodím.:-))))
Iveta Bílková
|18. 9. 2008 09:31
Je to výborné a rychlé papání. příště zkusím variantu bramborákového těsta. Majoránka, česnek....
Alena Houžvicová
|7. 9. 2008 23:01
Už jsem dělala 2x k večeři. Dávám jen jednu velkou cibuli, rodině placičky moc chutnají. Nezkoušel jste někdo udělat tyto placičky na sladko? Tedy bez cibule, pórku a salámu?
Petr Novotný
|5. 9. 2008 17:14
Výborné, jen skutečně trošku víc osolit...
jolana behalova
|24. 8. 2008 20:08
moc nám chutnají, dávám 1!
Sylva P.
|22. 8. 2008 10:23
Včera jsem usmažila a se zeleninovým salátem to byla skvělá večeře. Dávám 1
Tereza J.
|19. 8. 2008 07:52
Simčo, ďakujem za radu, najbližšie vyskúšam so šampiňónami. Simčo, nemáš ešte nejaký recept na použitie knedlíkovej zmesi, ale aby to neboli knedlíky ?
Simča Sládková
|18. 8. 2008 23:12
Zkuste místo 2 cibulí dát 2 - 3 žampiony najemno - je to výborné...
Tereza J.
|17. 8. 2008 07:46
Placičky sú výborné, manžel požaduje repete )) Urobila som k tomu veľkú misu paradajového šalátu ( paradajok máme veľmi veľa ) a nemalo to chybu . Veľká 1 ))
Danka Snášelová
|29. 7. 2008 14:08
Placičkám dávám velikánskou 1. Jsou výborné k zeleninové polévce, anebo jenom tak = teplé i studené. Měla jsem obavy z množství cibule. Ale vůbec se ji nemusíte obávat. Cibule v placičkách pěkně křupe a přitom placičky vůbec nemají cibulovou příchuť. Pórek jsem nedávala, protože jsem ho neměla. Doporučuji jenom těsto opepřit a trochu více osolit. Příště do placiček přidám i pěkně voňavou uzeninu. Gotthaj moc výraznou chuť nemá.
Danka Snášelová
|29. 7. 2008 14:07
Placičkám dávám velikánskou 1. Jsou výborné k zeleninové polévce, anebo jenom tak = teplé i studené. Měla jsem obavy z množství cibule. Ale vůbec se ji nemusíte obávat. Cibule v placičkách pěkně křupe a přitom placičky vůbec nemají cibulovou příchuť. Pórek jsem nedávala, protože jsem ho neměla. Doporučuji jenom těsto opepřit a trochu více osolit. Příště do placiček přidám i pěkně voňavou uzeninu. Gotthaj moc výraznou chuť nemá.
Danka Snášelová
|29. 7. 2008 13:44
Výborné placičky. Doporučuji vyzkoušet. Budou určitě všem chutnat. Měla jsem obavy z množství cibule, ale vůbec se ji nemusíte bát = držte se receptu. Cibule dává placičkám úžasnou chuť - pěkně v nich křupe a přitom placičky vůbec nemají cibulovou příchuť. Příště dám víc nějakého zauzeného salámu. Gotthaj nemá moc výraznou chuť. Dávám za 1.
Věra
|12. 5. 2007 20:12
Dělala jsem dnes k večeři. Výborné. Do jedné dávky jsem přidala kyselé zelí. Manželovi chutnalo. Mně moc ne. Také jsem jednu dávku dělala ve formě na muffiny v mikrovlnce - 3 min na 80% - připomínalo mi to hrnkové knedlíky. Příště vyzkouším normálně vylít na plech a upéct.
Lenka Kristová
|20. 3. 2007 21:36
Tak zítra to udělám na večeři, vypadá to moc dobře.
Věra Novotná
|20. 3. 2007 11:24
Neuzkoušel tam někdo dát trochu kyselého zelí? Budu dělat večer, tak to vyzkouším a dám vědět.
Jana P.
|20. 3. 2007 07:39
Opravdová mňamka. Všichni se olizovali. Už nevím přesně, kolik cibule jsem tam dala, ale většinou to dělám přesně podle receptu, takže asi tak. Všem doporučuji.
jaja13
|15. 3. 2007 20:08
Občas to dělávám, ale dávám tak max. 2 cibule a 150 g eidamu nastrouhaného nahrubo.
Vlasta Vejvodova
|15. 3. 2007 15:37
Mnam,to musí být bašta.Určitě vyzkouším,ukládám do oblíbených!
Andora
|15. 3. 2007 15:06
Není to moc "cibulové", když jsou tam 4 cibule a k tomu ještě velký porek? Knedlíky mám koupené, chci zkusit o víkendu. Díky
Anonym
|17. 8. 2006 18:20
Dobrý nápad ! Prolisovaný česnek jsem vmíchala do mléka a pak do směsi, aby se to rovnoměrně provonělo.Nevím, která varianta je lepší ,budu muset dělat asi obě - stejně se po nich jen zapráší,jsou vynikající )) Bětka
Anonym
|10. 8. 2006 08:13
co takhle do toho přidat česnek?To by nemuselo být špatné!
Geta Led
|10. 3. 2006 10:59
Jsou vynikající, hodí se i jako přílohy všude místo bramboráčků. Samostatné jsou taky skvěle. Už jsem recept rozeslala všem kamarádkám, které mají taky doma "žrouty". Knedlíky v sáčku vůbec nepoužíváme, protože děláme svoje, ale pro tento recept jsou nenahraditelné. V Kauflandu to tmavěčervené balení stojí pouze 9 Kč.
Alena
|23. 2. 2006 09:52
Moc dobré,rychlé, naši kluci se po nich můžou utlouct. Večer je budu dělat ze dvou dávek, zítra jedou na lyže, tak aby to nedopadlo jako minule, kdy jim to půlka autobusu "sežrala", po návratu tiskli recept jak diví !!Děkuji za výborný, nápaditý recept.
Lucka M.
|12. 8. 2005 11:08
Je to fakt velmi jednoduché a k tomu i "velmi jedlé" jídlo...a to za tepla i za studena! :o) I já přidávám ke svým oblíbeným receptům !!
Janinka
|10. 8. 2005 12:41
Musím se přidat ke všeobecné chvále - dělala jsem to minulý týden s dětmi (takže spíš vařily děti, na mne zbylo jen to usmažení). Těsto se mi zdálo trošku řidké, takže jsem použila jen cca 3 dl a výsledek byl fakt skvělý. Jednak toho je opravdu hromada, máte to hotové za chvilku a mám pocit, že druhý den to bylo snad ještě lepší, než ten první. Prostě SUPER! Děkuji za recept, už ho mám v oblíbených.
jaja 13
|13. 7. 2005 03:45
Taky to dělám na normální pánvi, pánev na to nemá vliv. Je to i tak vynikající.
Jana Povolná
|12. 7. 2005 00:01
Já je dělala také na normální pánvi -nabrala jsem lžící a rozmáčkla na placičku - sice jsem neměla ten perfektní kulatý tvar,ale byli moc dobré i šišaté.
Martina H.
|8. 7. 2005 21:43
Jéé, já nemám lívanečník, dá se to připravit i na běžné pánvi?
Jana Povolná
|7. 5. 2005 20:53
Je to opravdu dobré-dnes jsem je dělala s velkou nedůvěrou,ale výsledek velmi mile překvapil-chuťově mi to trochu připomíná velikonoční nádivku.Ještě příště zkusím přidat hodně zelené pažitky či jiných bylinek.Hodnotím za 1 a dávámdo oblíbených :-)
Irena
|25. 3. 2005 06:38
Doporučuji! Bezva večeře. Udělala jsem z poloviční dávky ( ale 200g Gothaje ), rodinka k tomu požadovala chléb a okurky a zmizelo to jako pára nad hrncem.
Kuchařka on-line
|15. 3. 2005 09:45
Jsou to klasické knedlíky v prášku třeba od VITANA nebo BASK, a ve složení jsou uvedeny rýžové burizony.
as
|15. 3. 2005 08:41
Nemohu sehnat tu směs na knedlíky v prášku s burizony. Může mi ji někdo blíže popsat? U nás v obchodě na žádné směsi na knedlíky nebylo napsáno, že je s burizony. Děkuji
Anonym
|5. 1. 2005 17:20
Hele lidi, to je super !!! Myslela jsem ( podle nazvu),ze to jsou nejaké platky knedliku, ale precetla jsem, vyzkousela,a moji mili pratele zblajzli vsechno, a dozaduji se repete. Pojedeme na hory, tak jich musim udelat veeeelkou hromadu !!!! Fakt super - Hedvika.
Petr
|21. 11. 2004 20:23
To nemá chybu !!! Sám doma s dětmi - žena na školení,všem moc chutnalo, i návštěvě - hned jsem musel vytisknout recept. Je to žravý , je toho hodně a přitom málo...Díky !!