šunka
nebo šunkový či jiný salám, slanina... dle chuti
sýr
dle chuti, tvrdý, tavený, zrající...
česneková pasta
nebo pesto, pikantní hořčice, kečup...
rozšlehané vejce
dle potřeby
sůl
pepř mletý
nebo paprika, bylinky...
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho v pokojové teplotě. Knedlík krájíme na slabší plátky, kdy vždy jeden plátek dokrojíme zcela a druhý nedokrojíme, tím tak vytvoříme kapsu, kterou uvnitř potřeme česnekovou pastou nebo pestem, hořčicí... Stejně tak pracujeme i s toustovým chlebem
Do kapes zastrčíme slabý plátek uzeniny, do které ještě vložíme ukrojený slabší plátek sýru dle chuti. Takto připravené knedlíkové / toustové kapsy lehce přimáčkneme a obalíme v řádně rozšlehaných vejcích, která osolíme a dochutíme dle vlastní chuti pepřem, paprikou (pálivou, uzenou...), bylinkami (pažitka, petrželka...) a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.