Smícháme mléko, vejce, sůl, nastrouhaný oříšek a zalijeme tím na kostičky nakrájené housky. Necháme 15 minut stát. Pak přidáme tuk, strouhanku, mouku a nakrájenou petrželku. Vytvarujeme knedlík a zabalíme ho do navlhčené utěrky. Utěrku na koncích zavážeme (jako bonbon).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Mlýnská
|4. 4. 2007 16:57
Místo vaření v ubrousku používám hrnky. Vymazat sádlem a naplnit do 2/3 a vařím postavené v kastrolu s vodou. Po vyjmutí nechám asi 3-5 min stát, pak jdou líp vyklepnout.
barča
|4. 4. 2007 10:20
Dotaz pro Ivanu, ten alobal jen vymastíte ( čím?)a uděláte bonbon, jak ten bonbon utáhnete ? Prosím můžete trochu popsat ? Kolik vody atd. Díky
Ivana Přikrylová
|4. 4. 2007 09:15
Doporučila bych místo utěrky zabalit těsto do vymazaného alobalu a na koncích zatočit (jako bonbon) a uvařit. Tímto způsobem vařím špekové knedlíky a ušetřím si praní utěrky, navíc v ní můžou být zbytky pracího prášku či aviváže.