• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Knedlíčky z ovesných vloček
Napište svůj komentář k receptu

Knedlíčky z ovesných vloček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Knedlíčky z ovesných vloček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g ovesné vločky
    • 750
      ml mléko
    • 100
      g rostlinný tuk Perla
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • posekané bylinky Libeček atd.
    • pažitka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Vločky zalijeme vařícím mlékem, přidáme sůl, dobře promícháme a pod poklicí necháme chvíli nabobtnat.
2
Pak přidáme máslo a na slabém ohni mícháme tak dlouho, až se hmota nelepí na pánev. Necháme vychladit, přimícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme přidat nasekanou zelenou nať (dle chuti).
3
Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky (průměr 3 cm), které vkládáme do vařící vody a pomalu necháme vyplavat na povrch.
4
Podáváme k masu, zelenině, omáčkám, nebo postačí posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem.
5
Já mám nejraději kombinaci s osmaženou cibulkou a uzeným masem, nebo jen tak do zeleninové polévky (do polévky ale doporučuji knedlíčky dělat menší). V případě, že dáme přednost sladké verzi knedlíku, vynecháme přidání zelené natě a základní hmotu mírně osladíme. Při formování i vaření postupujeme podle výše uvedeného způsobu. Uvařené knedlíky vyndáme, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem (kakaem), oříšky a polijeme jogurtem. Zdobíme ovocem.
6
Recept z www.probio.cz.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Zdravé lívance z ovesných vloček a banánu

Zdravé lívance z ovesných vloček a…

Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony

Rizoto netradičně z ovesných vloček…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jagic | 8. 5. 2018 08:54

    Lepší knedlíčky jsem nejedl,vřele doporučuji.

  • Kateřina | 6. 5. 2016 14:55

    Na co dělat vločkové knedlíky, když tam potom kydnu tolik tuku? Nechápu!!! :-D

  • Magda | 19. 5. 2007 21:33

    Asi jsem dala málo strouhanky - ve vodě se sice nerozpadlo, ale na talíři při krájení se to rozsypalo. Možná někdy zopakuju.

  • Lenka | 23. 4. 2007 13:12

    Vyzkoušela jsem ke špenátu a příjemně mne překvapily - jsou opravdu dobré -přiznám se, že jsem čekala spíš tuhé "dělové koule" :-)Dávám za 1.

  • Julia Jilkova | 21. 4. 2007 16:51

    Dobry den. Nutne potrebuji recept knedliku ale z hladky mouky - prosim prosim pomozte mi nekdo. Mam cas do 23/04.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kaše ovesné Knedlíčky & noky a kapání
Pokrmy Z ovesných vloček Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Ovesné vločky Pažitka Petrželka Posekané bylinky Rostlinný tuk Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Super koblížky

Super koblížky

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Krémová polévka

Krémová polévka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
38
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Knedlíčky z ovesných vloček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact