Velmi chutné, povedlo se i dceři (začátečnici), dělala s rajskou omáčkou, příště zkusím druhou variantu. děkuji za recept
Velmi dobré, já tyto kuličky dělám ale v bílém zelí (přidávám rajský protlak nebo kečup). Kuličky mohu předvařit nebo přímo dát do zelí a dusit v něm. Je to změna a rodině moc chutná. Dá se jíst i za studena, podáváme chleba.
Kuličky z meltého masa dělám i do rajské omáčky.Způsob je stejný,jen do vývaru,ve kterém kuličky vařím,přidám . bobkový list a nové koření.Jsou pikantnější.Jinak je tento recept znám jako sekaná svíčková.
Paní Veselá,nemusíte se omlouvat,nebyla jsem uražená.Spíš jsem to brala tak,že jsem se v receptu špatně vyjádřila.Ale od toho jsou komentáře,že si vše můžeme vysvětlit,navzájem poradit a to je fajn. :-)))
Dekuji, ted jsem to pochopila. Prominte, nechtela jsem Vás urazit.
Receptu rozumím dobře,ale je tost pracný.
Je to myšleno tak,aby byl vývar slaný tak akorát a ne planý a přesolený taky ne,aby kuličky měly dobrou chuť.Asi jsem to špatně napsala.Po přidání všech ingrediencí z toho rozhodně Slané knedlíčky nemám,většinou ještě trošku dosoluji.Když je v receptu uvedeno -dochutíme,tak já to chápu tak,že se dochucuje,když je třeba.Když je omáčka slaná dost,tak tam samozřejmě už žádnou sůl nepřidávám.
Proc má být ten vývar dostatecne slaný? Nakonec dochutit opet solí. Nemel by se recept jmenovat Slané knedlicky...?