Tyto lahodné knedlíčky uvnitř skrývají mleté vepřové maso, zatímco na vršku je zdobí vyškvařený špek. Už od pohledu se vám budou sbíhat sliny a po prvním soustu se jich nebudete moct nabažit.
Do mouky přidejte špetku soli a 2 vejce. Smíchejte a pomalu přidávejte 100 ml vody. Vypracujte měkké vláčné těsto a nechte ho chvilku odpočinout.
2
Maso osolte a opepřete, přidejte poslední vejce a tolik strouhanky, aby se daly tvořit kuličky. Dochuťte je směsí koření. Odpočaté těsto vyválejte na tenký plát asi 1 mm tlustý, vykrajovátkem nebo skleničkou vykrojte kolečka o o 10 cm.
Naplňte je vepřovým masem, pečlivě uzavřete a uvařte, asi 10 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou a podávejte s nadrobno nakrájeným, vyškvařeným osoleným špekem a sádlem.