Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po vychladnutí přidáme, zbytek mouky, krupici a 1-2 vejce, dochutíme solí, pepřem a bylinky. Tvoříme kuličky či noky a hazíme do polévky. Vaříme, dokud knedlíčky nebudou uvařené. Cca 10 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mila
|3. 8. 2013 09:46
Stačí přidat kousek másla, jinak jsou tuhé.
Any
|7. 7. 2013 12:47
Stačilo jedno vajíčko, bylinek jsem dala víc, a byly výborné !! :-)
Ingrid:)
|10. 8. 2012 10:35
Knedlíčky nám moc chutnají,opravdu moc dobréUž je mám uložené v receptáři Děkuji :-)
jana h
|20. 8. 2009 03:17
bohuzel, nic moc, mozna taky proto, ze je sice mouka udavana na lzice, ale vajicka se maji dat jedno AZ dve nevim, mozna to byla moje chyba, ale byly to takove divne plovouci, dosti tuhe veci bez chuti
Dagmar Dvořáčková
|10. 1. 2009 09:37
Přidala jsem trochu vegety a česnek. Cibulku jsem osmažila na másle. Moc dobrá zavářka.
Jana Řezníčková
|2. 1. 2009 08:53
Musím vyzkoušet, jsem moc zvědavá, jak budou knedlíčky chutnat. Často dělám do vývaru knedlíčky z dětské krupičky, mléka a vejce, tak uvidíme, co na "novou zavářku" řekne rodina...