Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po vychladnutí přidáme, zbytek mouky, krupici a 1-2 vejce, dochutíme solí, pepřem a bylinky. Tvoříme kuličky či noky a hazíme do polévky. Vaříme, dokud knedlíčky nebudou uvařené. Cca 10 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mila
|3. 8. 2013 09:46
Stačí přidat kousek másla, jinak jsou tuhé.
Any
|7. 7. 2013 12:47
Stačilo jedno vajíčko, bylinek jsem dala víc, a byly výborné !! :-)
Ingrid:)
|10. 8. 2012 10:35
Knedlíčky nám moc chutnají,opravdu moc dobré:)Už je mám uložené v receptáři:) Děkuji :-)
jana h
|20. 8. 2009 03:17
bohuzel, nic moc, mozna taky proto, ze je sice mouka udavana na lzice, ale vajicka se maji dat jedno AZ dve ;) nevim, mozna to byla moje chyba, ale byly to takove divne plovouci, dosti tuhe veci bez chuti :)
Dagmar Dvořáčková
|10. 1. 2009 09:37
Přidala jsem trochu vegety a česnek. Cibulku jsem osmažila na másle. Moc dobrá zavářka.
Jana Řezníčková
|2. 1. 2009 08:53
Musím vyzkoušet, jsem moc zvědavá, jak budou knedlíčky chutnat. Často dělám do vývaru knedlíčky z dětské krupičky, mléka a vejce, tak uvidíme, co na "novou zavářku" řekne rodina...