• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kmínový chlebík
Napište svůj komentář k receptu

Kmínový chlebík

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 60
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kmínový chlebík
Kmínový chlebík
Kmínový chlebík
Kmínový chlebík
Kmínový chlebík
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout na mřížce zabalený do utěrky.
2
Těsto na chlebík lze při zadělávání doplnit i osmaženou cibulkou. Hladkou mouku pšeničnou chlebovou lze bez problémů zaměnit za klasickou mouku hladkou. Chléb je výborný i s ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Chlebík s műsli pro děti

Chlebík s műsli pro děti

Chlebík z pekárny na rychlo

Chlebík z pekárny na rychlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 19. 2. 2018 12:50

    Přidala jsem lněné semínko, chléb je výborný! :)

  • Beruškaraduška
    Beruškaraduška | 30. 1. 2013 11:09

    Chleba je výborný, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla ;-)

  • JAmedvěd | 12. 1. 2012 18:01

    nevěřil jsem komentářům a říkal jsem si, že to lidi přehánějí. Chleba jsem upekl a zachránil doma pekárnu. Manželka ji chtěla vyhodit, že to neudělá debrej chleba - tento jsme snědli na večeři celej a řadím ho mezi nejlepší které jsem měl. Díky :-) O:-)

  • posada
    posada | 12. 4. 2011 07:36

    Mám domácí pekárnu ETA Delicca pár týdnů a nemůžu stále přijít na správnou kombinaci surovin , aby chleba hlavně držel a nesypal se, nebo aby nebyl lepivý uprostřed. Zkusil jsem proto ten Váš recept a konečně se povedl ;-) . Akorát jsem místo jablečného octu použil obyčejný a místo pšeničné chlebové mouky jsem použil hladkou. Pekárna měla program Klasik, malý a tmavá kůrka .Chleba je také moc výborný, jak konzistencí tak i chutí. Děkuji za tip a dávám za 1. 8-)

  • elldarka | 20. 1. 2011 11:50

    Občas udělám, obyčejný, dobrý...

  • Hana Eismanová | 28. 4. 2010 17:49

    My ho pečeme asi dva roky a ještě nám nepřestal chutnat. Vydrží dlouho měkký. Dávám 1

  • Jana Kubáčková | 7. 5. 2009 17:21

    Paní Valentinko, těsto vyndejte hned po skončení hnětení, vytvarujte bochník a nechte kynout asi 2 hod. na plechu. Pak upečte. Lépe se s těstem pracuje před vykynutím, po vykynutí se dost lepí. Držím palce.

  • Valentinka I. | 17. 4. 2009 09:23

    Včera jsem upekla a dnes již není...je výborný. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem nahradila klasickou bílou...pekla jsem v Clatronic-program normal-tmavá kůrka. Dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také..pak písnu jak to dopadlo .-) Láká mne mít tvar klasického bochánku.

  • Valentinka I. | 17. 4. 2009 09:21

    Včera jsem upekla a dnes již není...je výborný. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem nahradila klasickou bílou...pekla jsem v Clatronic-program normal-tmavá kůrka. Dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také..pak písnu jak to dopadlo .-) Láká mne mít tvar klasického bochánku.

  • Valentinka I. | 17. 4. 2009 08:55

    Včera jsem upekla a mile mne překvapil...je naprosto výtečný. Neměla jsem mouku pšeničnou chlebovou, tak jsem nahradila klasickou hladkou. pekla jsem v pekárně Clatronick - program normal - tmavá kůrka. Souhlasím, že by mněl být tento recept v TOP 10...dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také, ...pak písnu jak to dopadlo .-)

  • Jana Kubáčková | 7. 3. 2009 11:59

    Trošku jsem si naběhla. Zkusila jsem těsto po zadělání v pekárně vyndat a upéct v troubě. Před pečením jsem potřela slanou vodou. Pekla jsem na 180 asi 45 min. Moje rodina už jiný nechce, takže jsem si experimentama přidělala práci :-). Ale můžu doporučit je opravdu vynikající.

  • Jana Kubáčková | 3. 2. 2009 22:01

    Pro klima klima: kvásek kupuji sušený v DM drogerii. Půl sáčku rozdělám ve 100 ml vlažné vody a naleji do pekárny. Doplním vodu do 320 ml a díle postupiji dle návodu. Sušeního droždí dávám jen půl lžičky. Jiný chléb už skoro nepeču, tenhle je opravdu výborný a všem nám chutná.

  • klima klima | 8. 11. 2008 18:42

    Já tento chlebík dělám několik let, jen se mi pořád zdálo málo vody (mám Etu Harmony) a tak jsem postupně skončila při stejném poměru ostatních ingrediencí na 400 ml vody a 1/3 kostky droždí a je akorát. Peču na celozrnný program. Nedávno jsem do něj začala přidávat trochu sušeného česneku (semínka dávám dle chuti) a zdá se mi ještě lepší.Taky jsem si vyzkoušela, že vykynutí velmi závisí na množství cukru, stačí ubrat jen trochu a už tak nevyskočí. Jestli se objeví Jana, prosím, ať napíše, jak to dělá s tím kváskem, mně to nějak nešlo.

  • Renata Havlova | 28. 10. 2008 16:06

    chleba je výborný, poprvé jsem zkoušela s 8g čerstvým droždím a pak dle receptu se suchým. Oba se povedli na výbornou. Dávám za 1.

  • Jana Kubáčková | 6. 10. 2008 21:40

    Chleba jsem upekla přesně podle návodu a byl moc dobrý. Jelikož jsem zvyklá péct chleba se sušených chlebovým kváskem, upekla jsem ho potom i s kváskem a ten už nemá chybu. Dávám 1.

  • Gábina H | 6. 10. 2008 09:02

    Jani, nebojte, každá pekárna prodávaná v ČR má mít český návod.

  • Jana Remková | 4. 10. 2008 19:28

    Velice mne zaujal,tento recept.Pekánu ještě nemám,ale mám v úmyslu si ji pořídit,jen se trochu bojím těch programů Basic-Klasik Vega-Clatronic... je k tomu i nějaký český návod?Jinak z toho asi budu jelen!

  • Petr Kazik | 29. 9. 2008 20:57

    musim dat za jedna, chleba je dobry a recept si zaslouzi postup v TOP zebricku

  • Ivana Nováčková | 27. 9. 2008 12:21

    Recept na tento chlebík je zde už asi stálicí. Ani se nedivím, je opravdu velice chutný. Po vyzkoušení tento týden si jej přidávám k domácí pekárně (DOMO) k těm nejoblíbenějším.Řadím už se ke "zkušenějším" pekařkám, ale tohoto receptu se nemusejí obávat ani začátečníci 8-)

  • leňulínek | 5. 7. 2008 21:41

    Místo olivového oleje jsem dala normální rostlinný a chlebík se povedl. Byl vynikající. Za recept děkuji a dávám 1 * Pekla jsem v pekárně Eta Harmony na základní program, velikost II., propečení střední...

  • Liška | 25. 4. 2008 21:49

    Opravdu vynikající, chutnal celé rodině...příjemná změna po všech "semínkáčcích" a "celozrňáčcích". Doporučuji vyzkoušet!

  • Jana | 29. 2. 2008 21:10

    Tento chlebík považujem za najlepší,aj keď si ho prilepšujem ešte 1 nastrúhaným zemiakom,pridávam slnečnicové jadierka,sezamové a ľanové semienka a drtené pšeničné klíčky(sušené).Po upečení ho dopekám ešte asi 15 minút,ale to čakanie stojí za to.Mňamušky,je fantastický!!!!!!!!Samozrejme za 1!!!!!!!!!!!

  • hana Valentová | 28. 1. 2008 12:39

    Chlebík se mi povedl a byl moc dobrý, takový obyčejný chleba...dávám 1

  • Bohumila Pavelková | 15. 1. 2008 09:56

    Tento chléb je opravdu moc dobrý,chutnal celé rodině.všem doporučuji.

  • Sarka Honzakova | 28. 12. 2007 15:03

    Ježíšek mi naježil pekárnu a tak jsem hned druhý den zvolila tento recept jako svou prvotinu (dříve jsem pekla doma dalamánky, takže mouky byly v zásobě). No a výsledek byl mňam, hodnotím za 1. Příště dám jen jiný olej, rodině nevadí, ale mě olivový moc nevoní a měla jsem pořád pocit, že ho cítím. Schválně jsem kousek chleba uchránila až do dneška (3. den po upečení) a ještě dnes byl moc dobrý.

  • Jarka Mastilová | 20. 11. 2007 06:44

    Hodnocení 1 si tento chlebík zaslouží.Povedl se a byl moc dobrý.Další recepty p.Bednářové budu i nadále zkoušet,protože se mi zatím všechny pěkně povedly.Pekárnu mám jen chvíli,takže zkouším co se dá všechno v této pekárně upéct.

  • Anonym | 19. 10. 2007 09:03

    Šárko nejlepší je Eta Harmony mám ji já i spousta známích má největší pečící výkon a je to česká značka

  • Hospodyňka | 12. 9. 2007 15:20

    Tenhle chleba je vynikající! Hlavně mi vyhovuje, že je tu pšeničná mouka napůl s žitnou. Teď jsem si objednala mouky z mlýnu Korunka, tak se těším na "novou chlebovou dimenzi"...Ztím peču jen z hladké obyčejné a žitnou seženu pouze celozrnnou.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 1. 2007 13:53

    Šárko, mrkněte na stránku www.pekarny.unas.cz a určitě si vyberete:-))

  • Šárka | 11. 1. 2007 10:09

    Paní Bednářová,čtu samou chválu na Vaše recepty v domásí pekárně.Ráda bych Vás požádala o radu,uvažuji,že si pekárnu pořídím, ale nevím,jaká značka je nejlepší.Můžete mi prosím Vy a nebo někdo jiný, poradit?Děkuji Šárka

  • Helena Stříbrná | 5. 1. 2007 10:03

    Přidávám ještě lžíci pšeničných otrub a vody dávám 325 ml. Kmín konbinuji celý a drcený. Peču v pekárně Moulinex home bread inox.

  • Jarmila Butulová | 16. 11. 2006 17:16

    Musím se přidat, ke kolegyni Maruš, také jsem si vybrala tento chlebík jako prvotinu a je výborný. Nemá chybu.

  • Danuše Bednářová | 8. 9. 2006 14:44

    To je skvělé. Jsem moc ráda, že se vám napoprvé podařil a hlavně že chutnal. Přeji hodně úspěchů i při pokračování.

  • Maruš | 8. 9. 2006 14:16

    Paní Bednářová,tento Váš recept jsem si vybrala jako premiéru,do mé nové pekárny.Použila jsem hladkou mouku klasickou a žitnou chlebovou.Chlebík se moc vydařil,je vynikající.Co mám ještě dodat,nestačil ani vychladnout a je snězený.Děkuji za recept.Budu pokračovat ve zkoušení dalších receptíků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Frittata

Frittata

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

72
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
61
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
42
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
38
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kmínové přírodní filety
Kmínové přírodní filety
Kmínové přírodní maso - minutka
Kmínové přírodní maso - minutka
Kmínovo-papriková polévka
Kmínovo-papriková polévka
Kmínový pšenično-žitný chléb
Kmínový pšenično-žitný chléb
Knedle v hrnečku
Knedle v hrnečku
Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
  • Recepty.cz
  • Kmínový chlebík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact