• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kmínový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Kmínový chléb

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kmínový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml voda
    • 0,50
      lžíce ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 1
      ks brambory Jemně nastrouhaný
    • 0,25
      lžička cukr
    • 150
      g špaldová mouka
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      balíček sušené droždí (10 g)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny dáme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na Základní program (Basic).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miriam | 10. 3. 2008 17:05

    brambor dávám vařenýs droždím souhlasím 10g je mocv pekárně ETA peču na prog.1 KLASIK

  • Maruš | 27. 2. 2007 09:32

    Já dávám vařené brambory,tak myslím,že i tady v tomto receptu to tak bude.

  • katak | 25. 2. 2007 13:11

    chtela bych recept vyzkouset jen nevim brambor ma byt vareny ci sirovy

  • Maruš | 10. 9. 2006 18:40

    Paní Dášo,český návod k pekárně Moulinex je na www.pekarny.unas.cz Vlevo si otevřte-vše o pekárnách,je tam i Vaše značka a k ní návod .

  • Dáša Štemberková | 18. 8. 2006 19:47

    kmínový chleba byl po dlouhé době pokus co se povedl. Dostala jsem pekárnu moulinex, ale bez českého návodu. Sice francouzsky umím, ale tím že mají jenom jeden typ mouky, tak jsem moc nevěděla jakou použít. Vaše recepty jsou fakt super.Díky Dáša

  • Táňa Urbánková | 22. 6. 2006 21:45

    Vcera jsem zkousela tento recept a chleba mne i vsem doma moc chutnal az na to, ze byl malo slany. Musela jsem pri dalsim peceni pridat o 2 lzicky vice soli. Mnozstvi drozdi jsem taky dala min -1 lzicku. Pekla jsem na program BAKE (4 h) v pekarne Panasonic.

  • Helena | 13. 5. 2006 08:29

    Presvedcili jste me,jdu na to a smene drozdi.jenom z techto komentaru jsem se par veci naucila.Uvidim,jak to dopadne.Dik.

  • Anndy KV | 11. 5. 2006 19:17

    souhlasím, že 10g sušeného droždí je moc, protože na sáčku je napsáno, že je na 1kg mouky, jinak je ještě jedno droždí-7g, které je na 500g mouky, ale to je uváděno pro ruční zpracování, nikoli pro pekárny, tam opravdu stačí na 500g mouky/ 1lžička sušeného droždí. Dáte-li víc, máte zaručeného ušáka-propadlý chléb.

  • luckymili | 9. 5. 2006 19:04

    Ohledně droždí, tohle množství jsem uvedla jako průměr, který používám běžně hlavně v zimě. Při vyšší vlhkosti vzduchu v létě ubírám asi 1 lžičku.

  • Helena | 9. 5. 2006 07:24

    Ja mam sacek spaldove mouky,na ktere je napsano,ze je mene vhodna do domacich pekaren,protoze potrebuje delsi cas ke kynuti.Jsou tam zajimave recepty,pro me nepouzitelne,protoze nemam cas nad testem cekat.Zkusim recept,tak,jak je,vzdyt je uz vyzkouseny.Bohuzel,manzel me pozadal,abych chvili zadne dobroty nedelala(neudrzel se s pahrorte di siena),doufam,ze se ohlasi navsteva,aby na tu zadost zapomel.

  • Anonym | 8. 5. 2006 19:05

    Toho droždí je strašně moc pro přípravu v pekárně, tam stačí na 500 gramů mouky 1 lžička (10 g jsou lžičky 3). Špaldová mouka je vlastně taky celozrnná pšeničná - špalda je odrůda pšenice.

  • luckymili | 8. 5. 2006 18:17

    Určitě to můžete vyzkoušet. Pokud jste v zahraničí, špaldová mouka je myslím, granary flour. V DP používám všechny duhy mouky, Ale celozrnné, z vlastní zkušenosti, vždy "odlehčují" z části bílou hladkou, nemáme rádi těžké chleby.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 7. 5. 2006 18:21

    Diky za tento recept,urcite vyzkousim.Nevite,co by to udelalo,kdybych to smichala s celozrnnou psenicnou?Mam pekarnu velice kratce a nemam jeste zkusenosti.Libi se mi vase recepty,nebojite se experimentovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Kmín Ocet Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

54
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
41
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
30
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Kmínový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact