• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kmínový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Kmínový chléb

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kmínový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml voda
    • 0,50
      lžíce ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 1
      ks brambory Jemně nastrouhaný
    • 0,25
      lžička cukr
    • 150
      g špaldová mouka
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      balíček sušené droždí (10 g)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny dáme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na Základní program (Basic).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miriam | 10. 3. 2008 17:05

    brambor dávám vařenýs droždím souhlasím 10g je mocv pekárně ETA peču na prog.1 KLASIK

  • Maruš | 27. 2. 2007 09:32

    Já dávám vařené brambory,tak myslím,že i tady v tomto receptu to tak bude.

  • katak | 25. 2. 2007 13:11

    chtela bych recept vyzkouset jen nevim brambor ma byt vareny ci sirovy

  • Maruš | 10. 9. 2006 18:40

    Paní Dášo,český návod k pekárně Moulinex je na www.pekarny.unas.cz Vlevo si otevřte-vše o pekárnách,je tam i Vaše značka a k ní návod .

  • Dáša Štemberková | 18. 8. 2006 19:47

    kmínový chleba byl po dlouhé době pokus co se povedl. Dostala jsem pekárnu moulinex, ale bez českého návodu. Sice francouzsky umím, ale tím že mají jenom jeden typ mouky, tak jsem moc nevěděla jakou použít. Vaše recepty jsou fakt super.Díky Dáša

  • Táňa Urbánková | 22. 6. 2006 21:45

    Vcera jsem zkousela tento recept a chleba mne i vsem doma moc chutnal az na to, ze byl malo slany. Musela jsem pri dalsim peceni pridat o 2 lzicky vice soli. Mnozstvi drozdi jsem taky dala min -1 lzicku. Pekla jsem na program BAKE (4 h) v pekarne Panasonic.

  • Helena | 13. 5. 2006 08:29

    Presvedcili jste me,jdu na to a smene drozdi.jenom z techto komentaru jsem se par veci naucila.Uvidim,jak to dopadne.Dik.

  • Anndy KV | 11. 5. 2006 19:17

    souhlasím, že 10g sušeného droždí je moc, protože na sáčku je napsáno, že je na 1kg mouky, jinak je ještě jedno droždí-7g, které je na 500g mouky, ale to je uváděno pro ruční zpracování, nikoli pro pekárny, tam opravdu stačí na 500g mouky/ 1lžička sušeného droždí. Dáte-li víc, máte zaručeného ušáka-propadlý chléb.

  • luckymili | 9. 5. 2006 19:04

    Ohledně droždí, tohle množství jsem uvedla jako průměr, který používám běžně hlavně v zimě. Při vyšší vlhkosti vzduchu v létě ubírám asi 1 lžičku.

  • Helena | 9. 5. 2006 07:24

    Ja mam sacek spaldove mouky,na ktere je napsano,ze je mene vhodna do domacich pekaren,protoze potrebuje delsi cas ke kynuti.Jsou tam zajimave recepty,pro me nepouzitelne,protoze nemam cas nad testem cekat.Zkusim recept,tak,jak je,vzdyt je uz vyzkouseny.Bohuzel,manzel me pozadal,abych chvili zadne dobroty nedelala(neudrzel se s pahrorte di siena),doufam,ze se ohlasi navsteva,aby na tu zadost zapomel.

  • Anonym | 8. 5. 2006 19:05

    Toho droždí je strašně moc pro přípravu v pekárně, tam stačí na 500 gramů mouky 1 lžička (10 g jsou lžičky 3). Špaldová mouka je vlastně taky celozrnná pšeničná - špalda je odrůda pšenice.

  • luckymili | 8. 5. 2006 18:17

    Určitě to můžete vyzkoušet. Pokud jste v zahraničí, špaldová mouka je myslím, granary flour. V DP používám všechny duhy mouky, Ale celozrnné, z vlastní zkušenosti, vždy "odlehčují" z části bílou hladkou, nemáme rádi těžké chleby.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 7. 5. 2006 18:21

    Diky za tento recept,urcite vyzkousim.Nevite,co by to udelalo,kdybych to smichala s celozrnnou psenicnou?Mam pekarnu velice kratce a nemam jeste zkusenosti.Libi se mi vase recepty,nebojite se experimentovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Kmín Ocet Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Andělská očka

Andělská očka

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
24
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opulentní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opulentní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Kmínový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact