• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kmínová polévka s bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Kmínová polévka s bramborem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 197
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kmínová polévka s bramborem
Kmínová polévka s bramborem
Kmínová polévka s bramborem
Kmínová polévka s bramborem
Kmínová polévka s bramborem
Kmínová polévka s bramborem
Kmínová polévka s bramborem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Z hrsti kmínu, pár brambor a cibule vykouzlíte během chvilky poctivý pokrm, který potěší celou rodinu. Ideální recept pro uspěchané dny, kdy toužíte po něčem teplém a chutném.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks brambory
    • 2
      lžíce máslo nebo olej
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1,20
      l vývar kuřecí nebo zeleninový
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory.

RADA: Jak správně nakrájet cibuli?

2
Zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

RADA: Jak na poctivý vývar?

3
Rozmícháme mouku s vodou, zahustíme tím polévku a necháme chvilku povařit.

RADA: Na co je dobrý kmín?

4
Nakonec můžeme přidat ještě rozšlehané vajíčko. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ KMÍNOVÉ POLÉVKY S BRAMBOREM: Častou chybou je, že kmín se pouze nasype do vody nebo vývaru a vaří se spolu s bramborami. Krátce ho proto orestujte na rozpuštěném másle nebo oleji. Stačí půl minuty až minuta, dokud se nerozvoní. Teprve poté přidejte další suroviny. Aby nebyly brambory rozvařené, zvolte ty varného typu A nebo B. Jsou pevnější a i po uvaření drží tvar. Dejte také pozor, aby se provařila mouka, zahuštěnou polévku povařte ještě alespoň deset minut.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Než přidáte vejce, nejprve si ho rozkvedlejte v hrnečku. Lijte ho velmi tenkým pramínkem a zároveň v polévce rychle míchejte metličkou, aby byla hezky hustá. Majoránku, kterou budete přidávat na konci, nejdřív promněte mezi prsty, aby se rozvoněla. Dlouhým varem by ztratila charakteristickou chuť a vůni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou

Rychlá a výtečná kmínová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ogula | 21. 12. 2018 20:17

    Opravdu výborná, jednoduchá, rychlá!

  • Nikol | 6. 5. 2017 13:27

    Akorát jsem dovařila. Je rychlá a chutná! <3 Přidala jsem ještě trochu smetany ;-)

  • Nikol | 6. 5. 2017 13:27

    Akorát jsem dovařila. Je rychlá a chutná! <3 Přidala jsem ještě trochu smetany ;-)

  • Nikol | 6. 5. 2017 13:27

    Akorát jsem dovařila. Je rychlá a chutná! <3 Přidala jsem ještě trochu smetany ;-)

  • Nikol | 6. 5. 2017 13:27

    Akorát jsem dovařila. Je rychlá a chutná! <3 Přidala jsem ještě trochu smetany ;-)

  • Pavla | 9. 2. 2016 08:40

    Výborná i já přidala ml.čer.papriku pro barvičku :-) :-)

  • Janaso | 30. 1. 2016 13:09

    Rychlá, jednoduhá a dobrá.

  • baris | 4. 5. 2015 11:08

    Výborna, přidala jsem ještě červenou papriku pro barvu..

  • allena89
    allena89 | 24. 10. 2013 11:52

    Výborná!

  • Diamantia
    Diamantia | 27. 9. 2012 11:02

    Hned dneska ji vyskousim Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • janah57 | 20. 9. 2012 08:12

    ..to je dobře!!! :-P ;-) :-D

  • Michaela a lucka | 6. 7. 2012 12:25

    Chteli bysme dat 4 ale nejsme zaregistrovane. :-*

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 7. 5. 2012 12:35

    také jsem dala drcený kmín .. rychlé a dobré ;-)

  • Marsel
    Marsel | 23. 4. 2012 22:22

    rychlá, moc dobrá, chutnala nám dospělím i dětem :-) Kmín jsem dala drcený, protože celý nemusíme ;-) Stejně tak jako jiní jsem prvně osmhla cibulku, zaprášila moukou a pokračovala dále .. nebylo třeba 2 hrnce 8-)

  • klara | 12. 9. 2011 10:53

    nevim zda tam patří drcený nebo celý kmín :-\

  • Jenny | 25. 6. 2011 19:49

    Také se připojuji, že moukou zapráším cibulku hned na másle... je výborná! Jinak jsem ještě udělala menší inovaci, přičemž polévka už není kmínová - přidala malou hrstku sušených hub k bramborám a nastrouhala malou mrkev. Taky dobrý:) Dobrou chuť!

  • sokaf | 11. 6. 2011 13:26

    mně chutnala moc, dobrá, ale dětem jsem se moc nezavděčila.. :-(

  • BoskovaLucie | 27. 4. 2011 17:01

    Moc dobrá i náš prcek skoro 3 roky si pochutnával.

  • zuzka9119 | 22. 4. 2011 07:30

    Moc dobrá. :)

  • Tahitty | 14. 4. 2011 17:52

    Zjemnila sem to troškou šlehačky a bylo to vynkající. I Dcera 2,5 roku si pochutnala.

  • Tršovská
    Tršovská | 12. 3. 2011 09:59

    Polévka je jednoduchá a dobrá, já dávám mouku už na cibuli a bujon kuřecí.Navíc tyhle ingredience jsou doma vždycky po ruce.

  • dasasola | 8. 3. 2011 10:59

    právě jsem ji dodělala a je výborná. Přidala jsem lžíci mouky ještě před tím než jsem dala vodu a nemusí se pak zahušťovat zvlášť.

  • Daniela Barvínková | 6. 3. 2011 12:19

    Výborná, jednoduchá, zahřeje :) Všechny suroviny jsou vždy po ruce. Ani jsem nezahušťovala moukou. Měla jsem jen hovězí bujon, také to bylo dobré :)

  • pepibubu | 15. 10. 2010 07:58

    Vyzkoušeno, a Pepíno, 2 roky a 2 měsíce, říkal pořád nam nam. Měla jsem uzenou kost, takže jsem nezalévala bujonovou vodou, ale vývarem z té kostičky, a fakt moc dobrý.

  • pepibubu | 13. 10. 2010 11:07

    to bych mohla někdy zkusit, kolikrát si lámu hlavu co uvařit, a nechce se mi točit pořád to samý.. .manžel i synek jsou polívkový, tak vyzkouším a pak napíšu jak uspěla :-D

  • fanda1950 | 13. 10. 2010 06:20

    Velmi jednoduchá polévka s lahodnou chutí.

  • Ja Medvěd | 3. 1. 2010 11:24

    rychlá, jednoduchá, levná polévka. A vždy jsou suroviny doma...

  • Simona Nálepková | 23. 1. 2009 18:55

    mńamka tato polévka .. doporučuji

  • Olga Zehnalová | 10. 10. 2008 19:32

    Toto je dobrá a rýchla polievka. Presne tieto ingrediencie dávam aj ja, len trocha v inom poradí:k cibulke pridám múku, chvíľu posmažím , zalejem vodou, keď začne vrieť pridám zemiaky, bujon a niekedy aj koreňovú zeleninu a ostatné.So zeleninou má polievka ešte lepšiu a výraznejšiu chuť.

  • Simča B. | 10. 10. 2008 17:24

    Právě jsem ji dokončila. Použila jsem kuřecí bujón a je opravdu moc dobrá.

  • Adéla K | 24. 8. 2008 17:16

    dělala jsem to s oběma bujony a můžu říct že s kuřecím je to lepší..Jinak velmi chutná polévka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Dopolední svačina Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kmín Majoránka Máslo Mouka Pepř mletý Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Srbské rizoto
Srbské rizoto
14
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Boj vévodkyně Kate s nemocí: Jak rakovinu oznámili dětem?

Boj vévodkyně Kate s nemocí: Jak rakovinu oznámili dětem?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Klobásové zelí
Klobásové zelí
Klobásy v peřince
Klobásy v peřince
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a…
Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou
Kmínové plecko na česneku a cibuli se…
Kmínové přírodní filety
Kmínové přírodní filety
Kmínové přírodní maso - minutka
Kmínové přírodní maso - minutka
  • Recepty.cz
  • Kmínová polévka s bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact