• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kmínová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kmínová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kmínová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • hladká mouka
    • kmín
    • zeleninový vývar
    • vejce
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu rozehřejeme máslo a nasypeme na něj mouku. Uděláme zápražku mírně do hněda a přidáme hrstku celého kmínu, zalijeme vodou a necháme vařit, když má polévka hustotu "tak akorát" scedíme jí a přidáme zeleninový bujón, necháme opět povařit a nakonec přidáme vejce, které do polévky řádně zakvedláme a necháme ještě chvíli povařit, nakonec dochutíme solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Kmínová polévka s bramborem

Kmínová polévka s bramborem

Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou

Rychlá a výtečná kmínová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena vejnarová | 16. 2. 2009 14:58

    je výborná a necedím ji a nekdy přihodím hrstku sušenných hub a nemá chybu

  • helena vejnarová | 16. 2. 2009 14:58

    je výborná a necedím ji a nekdy přihodím hrstku sušenných hub a nemá chybu

  • Gabriela Breuerová | 30. 11. 2008 13:17

    výborná polévka, vždycky mi chutnala v jídelnách a doma se nevařila. teď už bude:-)

  • Lenka walová | 4. 3. 2008 09:06

    Já si udělám vývar z celého sáčku celého kmínu + 1cibule. Ten potom scedím na zásmažku, kterou dělám buď z mouky, nebo z ovesných vloček. Pokud z mouky dávám do talíře na kostičky nakrájený chléb a zaliji polévkou. No a pokud použiji vločky, přistrouhám ještě jednu mrkev. V tomto případě už chleba do talíře nedávám. Ale vyzkouším to vajíčko.

  • Pavla Záhumenský | 8. 11. 2007 13:52

    Velice chválím tento recept, polévka byla rychlá, ale hlavně skvélá. Ňam, ňam, ňam Pavla Z.

  • Domeniqa | 12. 5. 2007 12:18

    Dnes jsem ji vařila,protože jsem potřebovala někakou rychlovku.Je to skvělá mňamka.Necedila jsem ji a přidala jsem čerstvou petružku.Dávám za jedna.

  • Tereza - | 9. 5. 2007 11:48

    Tiež necedím, tá rasca je tam mňam, mňam :)))

  • Agi | 9. 5. 2007 10:43

    necedím a vařím s celou petrželí, kterou pak muzete vyhodit nebo nakrajet nadrobno, je výborna a rychlá

  • Zuzana | 26. 1. 2007 06:41

    Já jí dělám tak, že vajíčko dám do zápražky, po zalití vodou se musí pořádně míchat, aby se hmota roztrhala. Je to fakt dobré, zkuste.

  • Vendula | 16. 1. 2007 12:17

    taky jsem to nescedila a nebylo to vubec na skodu. je to skvely recept, chutny a jednoduchy!Mnam

  • Věra | 7. 1. 2007 10:26

    Je lepší když se do ní přidá česnek. Kdo nemá rád "chudou polévku", jak uvádí paní Písková, může do ní přidat na nudličky nakrájený vaječný svítek.

  • Věra Novotná | 4. 1. 2007 15:43

    Já dávám celý kmín a necedím. Kmín sesedne na dno a když nějaký sníme, jenom to prospěje našemu zdraví.

  • Denisa S | 4. 1. 2007 15:15

    je skvělá manžílek se olizoval až za ušima

  • Ivana Nedbalková | 2. 1. 2007 18:56

    Polévku vařím, akorát místo celého kmínu používám mletý nebo drcený a již necedím.

  • pepicka blabla | 6. 9. 2006 21:05

    SUPEEEEEEEEEEEEEER !!!! ale mohlo by tm bejt napsany kolik tam toho presne mam vrazit

  • Margita | 10. 8. 2006 06:56

    Poznám, pridávam ešte rozdrtenú majoránku, trošku mletého korenia, celého korenia a bobkový list a 1 malú nakrájanú cibuľku do zápražky.

  • Magda | 9. 8. 2006 12:18

    Výborné je i přidat do zápražky červenou mletou papriku a místo rozkvedlaného vejce udělat nočky (vajíčko+mouka).

  • Lenka Piskova | 9. 8. 2006 11:47

    Tak jsem ji pávě dovařila..je vynikající, jednoduchá a rychlá..obohatila jsem ji ale o 2 brambory, aby mi rodinka neřekla, že mají chudou polévku. :o)

  • Eva Š | 6. 4. 2006 13:47

    Dnes jsem ji uvařila k obědu,jsem moc ráda že je to rychle hotové a i dobré,dceři a vnučce taky chutnala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Máslo Sůl Vejce Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Italská caponata

Italská caponata

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
23
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
22
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Kmínová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact