ks
klobása
dle chuti: moravská, maďarská..., cca(dle velikosti) 2 -
100
g
polohrubá mouka
150
ml
mléko
2
ks
vejce
2
lžíce
hořčice plnotučná
nebo hrubozrnná (dle chuti)
2
lžíce
posekané bylinky
dle chuti ( petrželka, pažitka,...) 1 -
tuk
18 X 25 cm
sůl
a pepř
Postup přípravy receptu
1
Klobásky ozdobně nařízneme po celém boku a nasucho krátce opečme, aby se řezy zvýraznily, otevřely a chytly barvu.
2
Do misky nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko, žloutky, hořčici, nasekané bylinky (šalvěj, libeček, bazalka...), osolíme a opepříme, důkladně metlou promícháme, nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků.
3
Do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nalijeme hladké těsto, do kterého položíme klobásky a dáme do předehřáté trouby zapéct na střední teplotu. Během pečení se těsto nafoukne, ztuhne a napovrchu zezlátne. Tak poznáme, že máme hotovo a podáváme. Jako příloha se hodí zeleninový salát, sladkokyselá červená řepa... .
4
Do těsta můžeme přimíchat koření dle chuti (papriku, česnek, trochu drobně pokrájené barevné papriky)
5
Je to velice snadná a rychlá večeře nebo oběd, která se dá dochutit různými způsoby. Může posloužit i jako záchrana hladových krků, když dojde pečivo a nikomu se nechce nakoupit :-).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
spiedan
|24. 2. 2016 19:59
wow//very good//
Alžběta
|11. 3. 2014 06:24
Vyzkoušela jsem a bylo to výborné!
Dušková
|23. 1. 2014 19:31
Musím vám recept pochválit, je to rychlé, mužské svědomitě dosyta nakrmím a nezabere mi to velkou dobu na přípravě, děkuji, určitě budu dělat. :-)
Vladka
|25. 8. 2013 20:28
Nic jineho nez 4 spekacky v lednicce nebylo, i tak to nakonec byla kralovska vecere. Spekacky jsem prepulila, narazila a opekla taky driv nez se zapekaly. Velke diky, je to bomba a skoro z niceho.
Mrázková
|15. 1. 2013 14:57
Mně po vyndání z trouby těsto trochu splasklo, ale i tak to bylo s čalamádou podle manžela "žrádlo" a já mu dávám za pravdu :))
Jana
|30. 7. 2012 17:28
Doporucuji ochutnat, nam to sakra chutnalo!!!!!!! ;-)
Renďa
|28. 4. 2012 17:40
Zkoušela jsem je včera k večeři a byl to zážitek, přítel na mě koukal jak kdybych spadla z třešně na hlavu, když jsem do tekutého těsta vložila opečené klobásy a pak se ládoval jak kanón, dík bezva recept.
jamajka
|5. 1. 2012 19:18
moc dobré
Denisa
|17. 11. 2011 16:58
:-P 1* za velkou dobrotu!
Šárka Matysová
|20. 10. 2011 20:50
Budu dělat velmi často, je to bezvadný nápad a do peřiny se dá schovat kdeco z lednice ;-) :-P , díky, díky, díky!