Uhněteme těsto z mouky, 130 g másla, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžic vody. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu.
2
Cibuli oloupeme, nadrobno nákrájíme a zpěníme na zbytku másla. Přidáme rozmrazený, vymačkaný špenát a krátce podusíme. Osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátem.
3
Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Přečnívající okraje odřízneme, zformujeme do válečku, spirálovitě stočíme a přitiskneme na okraj těsta. Posypeme strouhankou. Svinutou klobásu krátce opečeme a položíme na těsto. Do mezer dáme špenát a sýr. Vejce rozšleháme s mlékem, okořeníme a koláč zalijeme.
4
Zapékáme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut.
5
Místo bílé klobásy lze použít i jiné druhy - paprikovou, domácí apod. A nemusí být ani v celku, stačí, když ji ozdobně naaranžujeme. Mražený špenát můžeme nahradit špenátem čerstvým (krátce povařeným) a nebo čerstvým vařeným mangoldem.