lžička
grilovací koření
nebo drcený kmín a mletá sladká paprika
2
lžička
cukr krupice
cca
sůl
pepř mletý
1
lžička
hladká mouka
rovná
150
ml
voda
cca
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a koření a ihned vmícháme okapané zelí. Zelí osolíme, osladíme, zaprášíme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vodu a pod poklicí za občasného promíchání a případně i podlití dusíme zelí doměkka. Nakonec dochutíme pepřem, solí a podáváme.
2
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, pečivem.
3
Před podáváním můžeme do zelí vmíchat trochu zakysané smetany.