• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kližka se zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kližka se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g cibule
    • slunečnicový olej
    • 200
      g máslo
    • 200
      g celer
    • 200
      g mrkev
    • 4
      ks česnek
    • 200
      g petržel
    • tymián 1/3 svazku
    • 200
      ml hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • rozmarýn 1/5 svazku
    • 500
      ml červené víno
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks šalotka 2 minuty povařené v červeném víně
    • 300
      g karotka
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g kaštany
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.
2
Zařízněte zprostředka pod blánou a táhněte ke stranám.
3
Kližku rozkrojte na čtyři rovnoměrné válečky, které potřete olejem, osolte, opepřete.
4
Po obvodu je svažte provázkem nebo kusem alobalu poskládaným do pásu.
5
Kořenovou zeleninu nakrájejte na 2cm kousky a rozložte v pekáčku. Přidejte rozmáčknutý česnek, bylinky a koření.
6
Kližku z obou stran opečte na pánvi s rozehřátým olejem tak, aby se maso zatáhlo.
7
Maso zbavte alobalu a vložte do zeleniny. Zalijte vývarem (raději vodou než bujonem z kostky) a při 140 °C pečte 2 hodiny. Pak je nechte hodinu dopékat v troubě při zbytkové teplotě, přitom zkřehne. Uchovejte v teple. Základ zalijte červeným vínem.
8
Přidejte 2 lžíce medu a zredukujte na omáčku.
9
Přeceďte ji a před servírováním prohřejte. Mezitím připravte glazovanou zeleninu. Spařenou a zchlazenou zeleninu orestujte na rozpuštěném cukru s máslem, dokud se kolem ní nevytvoří rovnoměrná glazura. Kližku nechte rozpadnout na jednotlivé kousky, které přelijete omáčkou.
10
Podávejte s bramborovým či pastinákovým pyré a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí kližka Hovězí vývar Karotka Kaštany Máslo Med Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rozmarýn Růžičková kapusta Šalotka Slunečnicový olej Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
15
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
14
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact