• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kližka se zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kližka se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g cibule
    • slunečnicový olej
    • 200
      g máslo
    • 200
      g celer
    • 200
      g mrkev
    • 4
      ks česnek
    • 200
      g petržel
    • tymián 1/3 svazku
    • 200
      ml hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • rozmarýn 1/5 svazku
    • 500
      ml červené víno
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks šalotka 2 minuty povařené v červeném víně
    • 300
      g karotka
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g kaštany
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.
2
Zařízněte zprostředka pod blánou a táhněte ke stranám.
3
Kližku rozkrojte na čtyři rovnoměrné válečky, které potřete olejem, osolte, opepřete.
4
Po obvodu je svažte provázkem nebo kusem alobalu poskládaným do pásu.
5
Kořenovou zeleninu nakrájejte na 2cm kousky a rozložte v pekáčku. Přidejte rozmáčknutý česnek, bylinky a koření.
6
Kližku z obou stran opečte na pánvi s rozehřátým olejem tak, aby se maso zatáhlo.
7
Maso zbavte alobalu a vložte do zeleniny. Zalijte vývarem (raději vodou než bujonem z kostky) a při 140 °C pečte 2 hodiny. Pak je nechte hodinu dopékat v troubě při zbytkové teplotě, přitom zkřehne. Uchovejte v teple. Základ zalijte červeným vínem.
8
Přidejte 2 lžíce medu a zredukujte na omáčku.
9
Přeceďte ji a před servírováním prohřejte. Mezitím připravte glazovanou zeleninu. Spařenou a zchlazenou zeleninu orestujte na rozpuštěném cukru s máslem, dokud se kolem ní nevytvoří rovnoměrná glazura. Kližku nechte rozpadnout na jednotlivé kousky, které přelijete omáčkou.
10
Podávejte s bramborovým či pastinákovým pyré a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí kližka Hovězí vývar Karotka Kaštany Máslo Med Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rozmarýn Růžičková kapusta Šalotka Slunečnicový olej Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Domácí chleba

Domácí chleba

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

160
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
71
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
63
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
56
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact