• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kližka se zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kližka se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g cibule
    • slunečnicový olej
    • 200
      g máslo
    • 200
      g celer
    • 200
      g mrkev
    • 4
      ks česnek
    • 200
      g petržel
    • tymián 1/3 svazku
    • 200
      ml hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • rozmarýn 1/5 svazku
    • 500
      ml červené víno
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks šalotka 2 minuty povařené v červeném víně
    • 300
      g karotka
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g kaštany
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.
2
Zařízněte zprostředka pod blánou a táhněte ke stranám.
3
Kližku rozkrojte na čtyři rovnoměrné válečky, které potřete olejem, osolte, opepřete.
4
Po obvodu je svažte provázkem nebo kusem alobalu poskládaným do pásu.
5
Kořenovou zeleninu nakrájejte na 2cm kousky a rozložte v pekáčku. Přidejte rozmáčknutý česnek, bylinky a koření.
6
Kližku z obou stran opečte na pánvi s rozehřátým olejem tak, aby se maso zatáhlo.
7
Maso zbavte alobalu a vložte do zeleniny. Zalijte vývarem (raději vodou než bujonem z kostky) a při 140 °C pečte 2 hodiny. Pak je nechte hodinu dopékat v troubě při zbytkové teplotě, přitom zkřehne. Uchovejte v teple. Základ zalijte červeným vínem.
8
Přidejte 2 lžíce medu a zredukujte na omáčku.
9
Přeceďte ji a před servírováním prohřejte. Mezitím připravte glazovanou zeleninu. Spařenou a zchlazenou zeleninu orestujte na rozpuštěném cukru s máslem, dokud se kolem ní nevytvoří rovnoměrná glazura. Kližku nechte rozpadnout na jednotlivé kousky, které přelijete omáčkou.
10
Podávejte s bramborovým či pastinákovým pyré a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí kližka Hovězí vývar Karotka Kaštany Máslo Med Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rozmarýn Růžičková kapusta Šalotka Slunečnicový olej Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

České kuře pečené

České kuře pečené

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

195
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
125
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
105
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
94
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
92
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Kližka se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact