Grepovou kůru nakrajíme na velmi malé kousky a vaříme ve vodě a cukru 7x. Tak uděláme z kůry želé a zbavíme hořkosti.
2
Máslo mírně rozpuštěné, moučkový cukr, štávu, mandle a želé z grepu smícháme dohromady. Dáme do lednice ztuhnout.
3
Na plech dáme pečící papír. Z tvrdého papíru si vystřihneme kolečko v pruměru hrnku a vystřihneme uprostřed díru, podle té díry budou velké kletskopi. Musí být větší rozestupy mezi sebou. Kolečko dáme na plech, malou lžící dáme připravenou hmotu a rozetřeme na tenkou vrstvu.
4
Pečení na 175 °C, pečení je velmi rychlé, tak pozor!
5
Uchováváme v suchu. Spotřeba velmi rychlá, hned se potom slehne zem, všem chutná.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
romana hrabovska
|13. 12. 2006 18:59
ne 700gr celkem ,jen 100gr rozdělíme na 7x.Vaří se to do varu,pak sleje.Znovu vaříme.Z pomeranče to jde taky,stejný postup.20gr cukru a 30gr vody a grep nebo pomeranč,ciron,vše co má kůru.
Lenka
|13. 12. 2006 09:08
To se vaří 100g cukru+100g vody+slupky vždy nové 7x ? To znamená 700 g cukru celkem? A jak dlouho se povaří ? Nevíte prosím Vás jestli by to šlo také z pomeranče?
romana hrabovska
|11. 12. 2006 17:16
To znamená,že kousky grepu a vodu a cukr povaříme.Tím se vyvaří hořkost z grepu,pak vodu vylijeme a pak znovu nachystáme vodu ,cukr a ty kousky grepu co jsme už vařili.To uděláme 7x.