• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Klasický houskový knedlík

autor: Misha88
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 79
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      hrnek teplá voda
    • 2
      ks houska z předešlého dne

Postup přípravy receptu

1
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a droždím, vodu přidáváme dle potřeby, ale těsto by nemělo být zas tak husté, pamatujte, že ztvrdlé housky ještě nějakou tu vodu seberou.
2
Těsto necháme 20 minut kynout na teplém místě. Potom vyválíme knedlíky, dejte pozor na praskliny, nejlepší je vyválet si bochánek, na který budeme uprostřed tlačit, a tím se nám protáhne. Vaříme ve vroucí vodě, z každé strany po 10 minutách. Když budeme chtít knedlík vyndat, dbejte na to, abyste měli připravenou vidlici, anebo nějaký jemný nůž, protože když knedlík vyndáváte, musíte ho propíchat, aby se neslil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza_J | 5. 4. 2015 12:51

    Super. Jednoduche a vyborne.

  • iris | 21. 12. 2013 04:36

    je skvělí,všem chutna :-[ l

  • Borgia | 24. 2. 2013 21:04

    Knedlik bez mleka a vajicka? To je recept jako za valky. :-(

  • jmuell1 | 26. 10. 2012 17:06

    Dnes jsem dělala. Je moc dobrý. Jen jsem si udělala klasický kvásek (na dvojitou dávku z celého droždí) - špetka cukru a kapka mléka. A někde jsem v komentářích četla, že je dobré přidat lžičku oleje. Zkusila jsem to a nevím. Buď je to tím vším nebo jen náhoda, každopádně jsou to nejlepší knedlíky, co jsem zatím měla!

  • ramona | 1. 1. 2012 12:57

    Ted jsem ho dodělala a hurá povedl se ... ale je to obyčejný knedlík asi bych jej vylepšila o žloutky a mléko (místo vody )....nechápu,že je dělá někdo tady i bez vajíčka ...tak to mi připadne moc chudobné...hmm

  • Aaandrea | 25. 12. 2010 11:21

    Dávám.1 je výborný

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2010 19:40

    Hotový knedlík půlím nití,aby se nesrazil.Rohlíky jsem krájel těsně před přípravou,když se krájí dřív a nechají se ztvrdnout,jsou zbytečně ,,ostré,,.Řekl bych,že soli je až,až... .Droždí nechávám vždy ,,rozpustit,, v důlku z mouky(bez soli!),pak teprve míchám s ostatními ingrediencemi... .

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:57

    ale ne v pořádku , to bylo pouhé konstatování ;-) přeji taky hezký den

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 10:55

    ...nepadlo ani slovo o přivlastňování :-\ ,jen,že je tu skoro totožný ;-) .Hezký den,nechtěl jsem Vás namíchnout =-O

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:31

    klasický kynutý knedlík se kterým už pracuji mnoho let jak doma tak i v práci, Muj recept to není a z toho důvodu si ho nebudu přivlastňovat.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 08:14

    ,,Ivetčin kynutý knedlík,, ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Kuře Anča

Kuře Anča

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

260
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
136
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
63
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový…
54
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
37
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický burger
Klasický burger
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact