• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Klasický houskový knedlík

autor: Misha88
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 73
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      hrnek teplá voda
    • 2
      ks houska z předešlého dne

Postup přípravy receptu

1
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a droždím, vodu přidáváme dle potřeby, ale těsto by nemělo být zas tak husté, pamatujte, že ztvrdlé housky ještě nějakou tu vodu seberou.
2
Těsto necháme 20 minut kynout na teplém místě. Potom vyválíme knedlíky, dejte pozor na praskliny, nejlepší je vyválet si bochánek, na který budeme uprostřed tlačit, a tím se nám protáhne. Vaříme ve vroucí vodě, z každé strany po 10 minutách. Když budeme chtít knedlík vyndat, dbejte na to, abyste měli připravenou vidlici, anebo nějaký jemný nůž, protože když knedlík vyndáváte, musíte ho propíchat, aby se neslil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza_J | 5. 4. 2015 12:51

    Super. Jednoduche a vyborne.

  • iris | 21. 12. 2013 04:36

    je skvělí,všem chutna :-[ l

  • Borgia | 24. 2. 2013 21:04

    Knedlik bez mleka a vajicka? To je recept jako za valky. :-(

  • jmuell1 | 26. 10. 2012 17:06

    Dnes jsem dělala. Je moc dobrý. Jen jsem si udělala klasický kvásek (na dvojitou dávku z celého droždí) - špetka cukru a kapka mléka. A někde jsem v komentářích četla, že je dobré přidat lžičku oleje. Zkusila jsem to a nevím. Buď je to tím vším nebo jen náhoda, každopádně jsou to nejlepší knedlíky, co jsem zatím měla!

  • ramona | 1. 1. 2012 12:57

    Ted jsem ho dodělala a hurá povedl se ... ale je to obyčejný knedlík asi bych jej vylepšila o žloutky a mléko (místo vody )....nechápu,že je dělá někdo tady i bez vajíčka ...tak to mi připadne moc chudobné...hmm

  • Aaandrea | 25. 12. 2010 11:21

    Dávám.1 je výborný

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2010 19:40

    Hotový knedlík půlím nití,aby se nesrazil.Rohlíky jsem krájel těsně před přípravou,když se krájí dřív a nechají se ztvrdnout,jsou zbytečně ,,ostré,,.Řekl bych,že soli je až,až... .Droždí nechávám vždy ,,rozpustit,, v důlku z mouky(bez soli!),pak teprve míchám s ostatními ingrediencemi... .

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:57

    ale ne v pořádku , to bylo pouhé konstatování ;-) přeji taky hezký den

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 10:55

    ...nepadlo ani slovo o přivlastňování :-\ ,jen,že je tu skoro totožný ;-) .Hezký den,nechtěl jsem Vás namíchnout =-O

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:31

    klasický kynutý knedlík se kterým už pracuji mnoho let jak doma tak i v práci, Muj recept to není a z toho důvodu si ho nebudu přivlastňovat.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 08:14

    ,,Ivetčin kynutý knedlík,, ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

93
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
24
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
23
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
23
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
13
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický burger
Klasický burger
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact