• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Klasický houskový knedlík

autor: Misha88
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      hrnek teplá voda
    • 2
      ks houska z předešlého dne

Postup přípravy receptu

1
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a droždím, vodu přidáváme dle potřeby, ale těsto by nemělo být zas tak husté, pamatujte, že ztvrdlé housky ještě nějakou tu vodu seberou.
2
Těsto necháme 20 minut kynout na teplém místě. Potom vyválíme knedlíky, dejte pozor na praskliny, nejlepší je vyválet si bochánek, na který budeme uprostřed tlačit, a tím se nám protáhne. Vaříme ve vroucí vodě, z každé strany po 10 minutách. Když budeme chtít knedlík vyndat, dbejte na to, abyste měli připravenou vidlici, anebo nějaký jemný nůž, protože když knedlík vyndáváte, musíte ho propíchat, aby se neslil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza_J | 5. 4. 2015 12:51

    Super. Jednoduche a vyborne.

  • iris | 21. 12. 2013 04:36

    je skvělí,všem chutna :-[ l

  • Borgia | 24. 2. 2013 21:04

    Knedlik bez mleka a vajicka? To je recept jako za valky. :-(

  • jmuell1 | 26. 10. 2012 17:06

    Dnes jsem dělala. Je moc dobrý. Jen jsem si udělala klasický kvásek (na dvojitou dávku z celého droždí) - špetka cukru a kapka mléka. A někde jsem v komentářích četla, že je dobré přidat lžičku oleje. Zkusila jsem to a nevím. Buď je to tím vším nebo jen náhoda, každopádně jsou to nejlepší knedlíky, co jsem zatím měla!

  • ramona | 1. 1. 2012 12:57

    Ted jsem ho dodělala a hurá povedl se ... ale je to obyčejný knedlík asi bych jej vylepšila o žloutky a mléko (místo vody )....nechápu,že je dělá někdo tady i bez vajíčka ...tak to mi připadne moc chudobné...hmm

  • Aaandrea | 25. 12. 2010 11:21

    Dávám.1 je výborný

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2010 19:40

    Hotový knedlík půlím nití,aby se nesrazil.Rohlíky jsem krájel těsně před přípravou,když se krájí dřív a nechají se ztvrdnout,jsou zbytečně ,,ostré,,.Řekl bych,že soli je až,až... .Droždí nechávám vždy ,,rozpustit,, v důlku z mouky(bez soli!),pak teprve míchám s ostatními ingrediencemi... .

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:57

    ale ne v pořádku , to bylo pouhé konstatování ;-) přeji taky hezký den

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 10:55

    ...nepadlo ani slovo o přivlastňování :-\ ,jen,že je tu skoro totožný ;-) .Hezký den,nechtěl jsem Vás namíchnout =-O

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:31

    klasický kynutý knedlík se kterým už pracuji mnoho let jak doma tak i v práci, Muj recept to není a z toho důvodu si ho nebudu přivlastňovat.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 08:14

    ,,Ivetčin kynutý knedlík,, ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

125
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
115
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
85
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
75
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
52
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
AHA.cz Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Natálie Kotková (31) o finále Survivoru: Měla jsem úplný blackout

Natálie Kotková (31) o finále Survivoru: Měla jsem úplný blackout

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit přes sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit přes sluncem či infekcemi?

Další doporučené recepty:

Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický burger
Klasický burger
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact