• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasický burger
Napište svůj komentář k receptu

Klasický burger

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
8fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonalý grilovaný burger ve vlastnoručně upečené housce je klasika, která zachutná každému. Díky ideálnímu podílu šťavnatého hovězího masa, štiplavé cibule, křupavého salátu a sladce pikantní omáčky v měkké máslové housce, se můžete těšit na dokonalý chuťový zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g mleté maso - hovězí (20 % tuku)
    • sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      ks houskové bulky podle receptu Burgerové housky (bulky)
    • 100
      g majonéza
    • 3
      lžíce kečup
    • 1
      lžička chilli omáčka sriracha, tabasco, sambal oelek...
    • 4
      ks salátové listy ledový, lollo biondo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks rajče
    • 4
      ks nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem, překryjte dalším papírem nebo fólií a každou kouli dlaní rozmáčkněte na placku o průměru asi 12 cm. Sejměte vrchní fólii a uprostřed každé placky promáčkněte prsty důlek. Maso osolte a pokapejte trochou oleje.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

2
Poté maso položte na rozpálený gril. Nechte opékat 5 minut bez obracení, až se v prohlubni začne objevovat šťáva. Maso otočte a dopečte, 2 až 3 minuty, podle síly burgeru. Hotové burgery položte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
3
Housky rozkrojte, obě řezné strany potřete trochou majonézy a na chvíli položte na mřížku grilu. Zbylou majonézu promíchejte s kečupem a omáčkou. Spodek housky potřete omáčkou, překryjte salátem, na něj položte maso, přidejte pár kroužků cibule, po plátku rajčete a několik plátků okurky. Překryjte vrškem housky a podávejte.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery z červené řepy

Burgery z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Uzeniny & mleté maso
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Chilli omáčka Houskové bulky Kečup Majonéza Mleté maso - hovězí Nakládané okurky Olej Rajče Salátové listy Sůl

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

27
Buchty s povidly
Buchty s povidly
25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
17
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
  • Recepty.cz
  • Klasický burger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact