• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Klasický americký hamburger na grilu

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 hamburger
    • 100
      g mleté maso - hovězí má mít asi 15-20% tuku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      plátek tvrdý sýr nejlépe provolone cihla, apod. - silný plátek
  • Na dokončení hamburgeru:
    • 1
      ks žemle větší kulatá
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      plátek cibule
    • 1
      plátek rajče velké
    • 1
      ks salát čerstvý - list
    • 1
      plátek slanina opečená

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2 1/2 cm silný.
2
Dát na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu dost posypat pepřem a solí. Vyčkat dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypat solí a pepřem a dogrilovat.
3
Rozkrojenou žemli dát na gril a slabě (důležité jen slabě) ogrilovat. Před dokončením položit na hamburger plátek sýra, zavřít víko grilu a počítat asi do deseti, sýr má byt napolo roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřít majonezou smíchanou s kečupem, na druhou půlku dát hamburger na něj cibuli, rajče a plátek zeleného salátu.
4
Podává se na talíři nepřiklopený druhou půlkou housky, to si každý udělá sám. Kdo má rád, může ještě majonezu dochutit tabaskem, hořčicí anebo tím, co má rád. Důležité je žemli ogrilovat skutečně jen lehce, jinak nenasákne všechny ty chutě a hamburger vám nebude mezi žemlí držet.
5
Pro ty, kteří mají obavy, že se maso nesmíchává ani se solí: pokud máte maso vcelku, také do něho nezamícháváte sůl ani pepř, ale solíte jen povrch. Nebojte se, tento způsob je osvědčený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký hamburger

Americký hamburger

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 20. 3. 2014 12:44

    Tak tohle je přesně ten samý recept, který mě učil můj kamarád Američan. Žádný hambáč po Česku , ale pravej, americkej burger :-) mňam!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:48

    Jé, možná ještě požádám prohodit fotky, nepřišla jsem na to, která se nahrává jako první :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:43

    Naprostá paráda!

  • north face coats for women | 3. 10. 2013 22:56

    Programma | Civiele Bedrijven Dagen 2013 GERMANY JERSEY HOME north face coats for women http://www.ebnevelde.org

  • Morgana | 10. 8. 2013 10:22

    Jasně na pořádnej českej burger patří EIDAM. Lidi už se proberte !!!!

  • Lokev | 20. 6. 2013 22:18

    Tak jsem to udělala přítelovi a strašně jsme si pochutnali! Famózní! Zítra k večeři opět!! Díky za recept

  • hhh | 9. 12. 2012 10:09

    v prdeli

  • charlie | 22. 7. 2012 13:07

    makro

  • klany | 23. 5. 2012 22:53

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

  • Niky | 26. 7. 2011 20:00

    Hambáč byl naprosto úžasný!

  • jiromir | 17. 12. 2010 21:44

    konečně pořádnej recept na pořádnej burgr <3 . tolik paskvilů jsem pročetl, než jsem dospěl k tomuhle...díky moc, byla to lahoda!!

  • Tomáš Kosa | 2. 7. 2009 20:59

    Přesně jak to stálo v jiném komentáři. sto lidí, sto chutí. Nic se nezkazí, pokud se sůl zamíchá do masa a klidně i s čerstvě mletým pepřem. Sýr používám Madeland, bulky kupuji takové ty se zapečeným sýrem na povrchu ( prostě sýrová bulka ), ale nezapékám je. Na dř. uhlí je to nejvíc, ale v zimě pod digestoří na kont. grilu je to také hodně... A pozor! Burgery se hodně spečou, je třeba je udělat o dost větší, než je rozměr bulky!

  • Šárka Klimešová | 15. 5. 2009 14:03

    V jednoduchosti je krása, vlastně dobrota:o) dávám jedna

  • Daniel Sery | 7. 7. 2007 16:51

    Nedavno jsme si prichystali k veceri hamburger podle vyse uvedeneho receptu a muzu konstatovat ze to je pochutnanicko.I proto s manzelkou i se synem budeme veceret stejne jidlo dnes vecer :-)

  • Tomáš Uvíra | 22. 7. 2006 19:24

    Jaké hovězí nejvíce doporučujet? Měl jsem dnes z přední klížky a musím konstatovat, že to bylo velmi dobré, ale vadilo mi tlusté maso a žilky.

  • Pastis Petite | 4. 5. 2006 11:31

    Při tlouštce hamburgeru udané autorkou - 2-1/2 cm griluji na "well-done" (dobře propečený) 4 minuty na každé straně, na "medium" (střední a šťavnatý) 2 minuty na každé straně. Záleží i na vzdálenosti tepelného zdroje od masa. Je to pochutnáníčko...

  • Martina | 24. 3. 2006 19:35

    Právě jsme domlaskali - výborný !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Majonéza Mleté maso - hovězí Pepř mletý Rajče Salát Slanina Sůl Tvrdý sýr Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Domácí lučina

Domácí lučina

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

33
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický burger
Klasický burger
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact