plátek
tvrdý sýr
nejlépe provolone cihla, apod. - silný plátek
Na dokončení hamburgeru:
1
ks
žemle
větší kulatá
1
lžíce
majonéza
1
plátek
cibule
1
plátek
rajče
velké
1
ks
salát
čerstvý - list
1
plátek
slanina
opečená
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2 1/2 cm silný.
2
Dát na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu dost posypat pepřem a solí. Vyčkat dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypat solí a pepřem a dogrilovat.
3
Rozkrojenou žemli dát na gril a slabě (důležité jen slabě) ogrilovat. Před dokončením položit na hamburger plátek sýra, zavřít víko grilu a počítat asi do deseti, sýr má byt napolo roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřít majonezou smíchanou s kečupem, na druhou půlku dát hamburger na něj cibuli, rajče a plátek zeleného salátu.
4
Podává se na talíři nepřiklopený druhou půlkou housky, to si každý udělá sám. Kdo má rád, může ještě majonezu dochutit tabaskem, hořčicí anebo tím, co má rád. Důležité je žemli ogrilovat skutečně jen lehce, jinak nenasákne všechny ty chutě a hamburger vám nebude mezi žemlí držet.
5
Pro ty, kteří mají obavy, že se maso nesmíchává ani se solí: pokud máte maso vcelku, také do něho nezamícháváte sůl ani pepř, ale solíte jen povrch. Nebojte se, tento způsob je osvědčený.
Programma | Civiele Bedrijven Dagen 2013 GERMANY JERSEY HOME north face coats for women http://www.ebnevelde.org
Morgana
|10. 8. 2013 10:22
Jasně na pořádnej českej burger patří EIDAM. Lidi už se proberte !!!!
Lokev
|20. 6. 2013 22:18
Tak jsem to udělala přítelovi a strašně jsme si pochutnali! Famózní! Zítra k večeři opět!! Díky za recept
hhh
|9. 12. 2012 10:09
v prdeli
charlie
|22. 7. 2012 13:07
makro
klany
|23. 5. 2012 22:53
Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...
Niky
|26. 7. 2011 20:00
Hambáč byl naprosto úžasný!
jiromir
|17. 12. 2010 21:44
konečně pořádnej recept na pořádnej burgr <3 . tolik paskvilů jsem pročetl, než jsem dospěl k tomuhle...díky moc, byla to lahoda!!
Tomáš Kosa
|2. 7. 2009 20:59
Přesně jak to stálo v jiném komentáři. sto lidí, sto chutí. Nic se nezkazí, pokud se sůl zamíchá do masa a klidně i s čerstvě mletým pepřem. Sýr používám Madeland, bulky kupuji takové ty se zapečeným sýrem na povrchu ( prostě sýrová bulka ), ale nezapékám je. Na dř. uhlí je to nejvíc, ale v zimě pod digestoří na kont. grilu je to také hodně... A pozor! Burgery se hodně spečou, je třeba je udělat o dost větší, než je rozměr bulky!
Šárka Klimešová
|15. 5. 2009 14:03
V jednoduchosti je krása, vlastně dobrota:o) dávám jedna
Daniel Sery
|7. 7. 2007 16:51
Nedavno jsme si prichystali k veceri hamburger podle vyse uvedeneho receptu a muzu konstatovat ze to je pochutnanicko.I proto s manzelkou i se synem budeme veceret stejne jidlo dnes vecer :-)
Tomáš Uvíra
|22. 7. 2006 19:24
Jaké hovězí nejvíce doporučujet? Měl jsem dnes z přední klížky a musím konstatovat, že to bylo velmi dobré, ale vadilo mi tlusté maso a žilky.
Pastis Petite
|4. 5. 2006 11:31
Při tlouštce hamburgeru udané autorkou - 2-1/2 cm griluji na "well-done" (dobře propečený) 4 minuty na každé straně, na "medium" (střední a šťavnatý) 2 minuty na každé straně. Záleží i na vzdálenosti tepelného zdroje od masa. Je to pochutnáníčko...