Výborné, dnes jsem upekla a už bude snědeno... :-)
Výborné, dnes jsem upekla a už bude snědeno... :-)
Perfektní komentář!! :-)
Proč nejsou v receptu na žloutkové řezy žloutky? :-\
jsou dobré i bez žloutků a zavařeninu nedáváme
zkuste pokračovat spíš tady: http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?p=1292#1292
Marie, Vy si pletete překlepy, které se mohou stát opravdu každému, a neúctu k češtině a vzdělání. NIKDO nejsme neomylný, chybu udělá každý, ale jen člověk, který to ví a je náležitě pokorný, dokáže chybu uznat a poučit se z ní. A ne vyskakovat jako čertík z kabičky na oprávněné upozornění.
Di dějiny jsou super, ty mám taky moc ráda, je ale moc velká škoda, že nejíte syrečky :-))))
Marie, zapomněla jste, že mám ráda dějny a že nejím syrečky!
Budu reagovat naposledy-jelikož dle pořekadla:čím víc se do..... šlape,tím víc smrdí,je v tomto případě vcelku trefné.Už o vás vím dost z komentářů a je mi jasné,že hned tak něco někomu nedarujete,že vaříte na zepter nádobí,doporučujete mazat některé recepty,bytˇnesrozumitelné,že se vám nelíbí ten či onen název receptu,že nepečete vánočky,a že vám vadí ,když se někdo překlepne a napíše člehačka místo šlehačka/ostatním to zřejmě došlo/.A mohla bych pokračovat dál...No ale jste zvyklí s manželem,který nemusí sladké,jíst v restauracích v Chorvatsku-to se dá pochopit,že my ,,chudáci ,,na vás nemáme.Hlavně,že si pochválíte svoje vdolky,ze kterých uděláte druhý den buchtičky se šodo´. Jen abyste nespadla z těch výšek ,ve kterých žijete.protože také nejste neomylná.27.1.2009 jste se překlepla zrovna tak,jako se to stane kdekomu.Mě to nevadí,vám to ale zřejmě VYDÍ! Ještě,že nejste pánbůh-nebo snad jo!My si nechodíme na komentáře léčit mindráky.ale pouze hodnotíme,pomáháme,doporučujeme...
Nikdo nejsme neomylný, proto by se asi víc hodilo říct "dík za upozornění" a požádat o opravu hrubky a ne se vztekat. Bylo by vše rychlejší, jednodušší a bez zbytečných komentářů.
Ne, nejsme profesoři Čj, ale jsme Češi, tedy alespoň většinou. Doporučuji k přečtení: http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?p=1284#1284
Hluboce se omlouvám těm,kteří ze žlouDků nemohli spát.Diskutuji s kuchtičkami,ne s profesory Čj a čas od času si přečtu v komentářích i větší volovinu.Tak pardon.
To není rýpání, ale suché konstatování. Ještě že jsme se o tom včera bavili s Kovářovýma a dalšími na fóru!
Á,další rýpal...
Žloutek je žlutý, ne žludý. Hlavně, když je to hustý.....
tak už po třetí se snažim vložit komentář! grr! Klidně si zkuste do toho přidat ty 4 žloutky - já jsem rozhodně proti používání vajec takhle "syrových". ilis ilis> to se vůbec neomlouvejte, kvůli tomu tedy ty komenty jsou! A jinak děkuji Apině za osvětlení žloutkových řezů bez žloutků - nějak jsem se nad tím nikdy nepozastavila .)Rada Majky je uričtě zajímavá - já jsem jí teda ještě nikdy nepotřebovala, těsto se mi vždycky krájí dobře - možná používám jiný druh.
Tady je to hůůstýý!žloudkové-nežloudkové,ale dobré.Manžel také říká žloudkové,a o tom,že tam žádný žloudek není,nemá ani páru.Jestli bazírujete na žloudkách,zkuste nejnovější recepty z 16.1.2009.Po těch se taky může utlouct.A nejen on. Jo a to pokrájení vrchní placky rádýlkem podle rady Majky je fakt dobrý-odzkoušené! Niobe,šoupejte sem pro osvěžění paměti další recepty a klíííííííííííídek.
Klidně tam zkuste dát ty 4 žloutky - já osobně zacházím s vejci opatrně a dávám je pouze do těst, kde se řádně zbaví "breberek" .) ilis ilis> není za co se omlouvat, od toho ty komentáře jsou... alespoň mi Apina vlastně osvětlila, proč v našich žloutkových řezech žloutky vůbec nejsou - nějak jsem se nad tim ještě nepozastavila .)Paní Rončáková, to je dobrý nápad, ale mě se teda krájely vždycky dobře - možná používáme každá jiný druh listového těsta.
Niobe,omlouvam se,ale to ja jsem spustila diskuzi o vasem "Zloutkovem vytvoru",jsem trochu rypava,ale nadruhou stranu-kucharky maji alespon co resit a vas recept se timto zviditelnil.Recept jsem jiz nekolikrat vyzkousela v minulosti,ale ze sveho vlastnorucne vyrobeneho listoveho testa.Timto jsem nemyslela nic spatneho proti vasemu receptu,kolikrat se vyskytne recept,aniz by mel s nazvem co docineni...
Paní Císařová, to jsem ráda, že vydává tenhle recept taky za žloutkové řezy. A s tím těstem je to možná stejné - záleží, kolik má jeden balíček toho těsta .) Apino, děkuju za vysvětlení, asi máte pravdu. Já jsem nikdy neřešila, proč v našich žloutkových řezech nejsou žloutky :) Paní Zito, klidně to zkuste se 4mi žloutky, možná se to povede, ale já jsem rozhodně proti používání "syrových" žloutků do krému - ty dáváme jedině do těsta, kde se řádně upečou a zbaví breberek .)Jo a ještě pro paní Rončákovou - mě se to těsto nedrolí a nemusím čekat na zvlhnutí - je to možná proto, že používám jiný druh listového těsta.
Nechci tady polemizovat o názvu, jenom přidat radu.Druhý plát který peču /vrchní/nakrájím na plechu před pečením na čtverce, nebo obdélníky, podle toho jaké řezy budete chtít a pak se vám to nedrolí u krájení a nemusíte čekat až do odvlhne.
Přesně takto jsem tento recept zapsala do své kuchařky 11.10.1983. Nebyl v něm žádný žloutek ani tehdy, opisovala jsem z nějakého časopisu. Je to výborný zákusek, já ho léta prezentuju jako Žloutkové řezy a dál bych to neřešila. Akorát já ty dva pláty peču z jednoho půlkilového listového těsta.
Zito, nevim proc by mela Niobe uvazovat o zmene nazvu receptu anebo, jak navrhujete vy,do receptu dopisovat alespon 4 zloutky? Jak jsem napsala v predchozich prizpevcich, v pudinku uz zloutky jsou a to by melo stacit.
Apino, to tvrdím já a ne Niobe, ta naopak píše pouze o pudinku! Má to rozhodně jemnější chuť, i když je to podobné s pudinkem. :D
Pri vlozeni meho prispevku computer zkomolil francouzske slovo Creme a napsal Crème Patissiere. Ma byt Creme Patissiere s obracenou carkou nad prvnim "e" ve slove Creme.
Co se diskuse o zloutkovych rezech tyka musim dodat toto. Sice jsem je nemela uz desne dlouho, ale to nic nemeni na faktu, ze podle meho nazoru Niobe ma pravdu. Duvod proc to rikam je ten, ze kdybyste si pripravpovali doma pudink a ted nemyslim z prasku, ale od zacatku, pouzili byste mleko, vejce, vanilku, skrobovou moucku, trochu mouky a cukr. Dalsi duvod proc si dovolim tvrdit, ze Niobe ma pravdu je ten, ze je docela mozne, ze v cukrarnach tyto rezy neplni “pudinkovym kremem” ale ze cukrari pouzivaji Crème Patissiere, coz je v podstate mleko, zloutky cukr a vanilka. Je to vlastne totez co pudink akorat to ma vic honosne jmeno.
To je pravda, nebo dopsat do receptu aspoň 4 žloutky, které se dají vařit také s pudinkem. V mléce se rozšlehají spolu s pudinkovým práškem,trochou cukru a následně se vlijí do teplého mléka a povaří do zhoustnutí, za stálého šlehání.
Zito, ale v tomto receptu opravdu není po žloutcích ani stopa - mohou být dobré, ale tady by to fakt chtélo jiný název :-))
Tyhle řezy se běžně prodávají v cukrárnách a skutečně se jmenují Žloutkové, a to proto, neboť krém je vařen ze žloutků s moukou a následně vyšlehán s máslem,cukrem a trochou rumu.
Ale nie, myslím , že to vôbec nie je potrebné. Mňa osobne len zarazilo, že žĺtkové rezy a po žĺtkoch ani stopy :))) Ale to neznamená, že zákusok nie je dobrý:))) Práve naopak, môže to byť chutné :)))
my tady děláme kremeše teda promazaný i potřený nahoře a trochu jinej krém, jak už jsem psala. tak já nevim, můžu požádat třeba o přejmenování receptu, aby nepohoršoval a nebudil klamavý dojem? .) ... i když brojíte proti názvu - je to moc výborný zákusek ;-)
Do klasického krémeša nejde žiadne maslo, krém je bez masla. Ide o 2 pláty z lístkového cesta, medzi ktorými je krém. Vrch sa len posypuje práškovým cukrom.
no právě, že kremeše jsou údajně úplně jiný - hlavní rozdíl je v tom, že se nějakej krém (pravděpodobně trochu másla a daleko větší poměr pudingu s moukou) vrství doprostřed i nahoru a pak se posypává asi ořechama... ale jistá si tim nejsemtohle má být recept na ty "žloutkový" řezy, který se prodávaji v cukrárnách .)
To jsou spíš klasické kremeše
Prosím, a kde sú tie žĺtky ?
Žloutkové???