• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
Napište svůj komentář k receptu

Klasické řízky z mletého masa

autor: Miroslava Kokšalová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasické řízky z mletého masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso mleté
    • 0,25
      l mléko
  • Na obalení:
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce placky ve tvaru řízku a obalujeme v trojobalu. Je potřeba použít obracečku, hlavně když dáváme do vajíčka. Chce to trpělivost. Nakonec smažíme.
2
U nás doma se po upečení po nich zapráší. Jsou totiž více šťavnaté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Polévka z mletého masa s fazolemi

Polévka z mletého masa s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza | 23. 12. 2012 14:52

    V mouce a ve vajíčku obaluji ve tvaru kuličky, až ve strouhance rozmačkám do tvaru řízku.

  • Zuzka
    Zuzka | 5. 1. 2012 08:31

    Nechávám nasáknout přes noc, používám smetanu místo mléka. Každopádně se musí maso osolit. Řízky jsou výborné, šťavnaté.

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:25

    Úžasné, mléko by mě samotnou vůbec nenapadlo a jsou přitom velice šťavnaté, děkuji za recept, už je v oblíbených ;-)

  • helena hasalová | 16. 10. 2007 11:23

    Tyto mleté řízky jsou výborné :) :) . Maso si ale musím sama semlít, protože nevěřím mletým masům z obchodů (když mi maso nesemelou před očima).

  • Martina | 29. 1. 2007 21:37

    dávám 1

  • Dasa Novakova | 22. 1. 2007 20:15

    Dělám obdobně jako Šárka se strouhaným sýrem, ale nepoužívám vajíčko jen mléko a relativně hodně opepřím - do druhého dne se hezký rozleží. Druhý den obalím v trojobalu a smažím.

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 19:23

    Talkže mleté míchané maso by asi nebylo nejlepší,že?nevadilo??Je mi jasné,že pokrm se musí osolit,možná je i trochu opepřím a osmažím jako řízeček.Díky za typ.:o))

  • Šárka | 22. 1. 2007 19:02

    Dělám něco podobného jen s tím, že do mletého masa přidám strouhaný tvrdý sýr,trochu sole,nic víc,nechám do druhého dne odležet v chladu.Pak přidám dle množství masa vajíčko a dělám placičky, které obaluji v trojobalu a smažím, jako řízek.Je to velice šťavnaté a dobré, jak za tepla tak i za studena.

  • barča | 22. 1. 2007 15:32

    Tento recept dělám, dokonce dávám i více mléka, když to necháte odpočinout (třeba i do druhého dne), tak se krásně vcucne, a fakt to pak nemá chybu. Je to skutečně šťavnaté. Přidávám pepř a sůl.

  • Miroslava Kokšalová | 22. 1. 2007 15:07

    Zapoměla jsem napsat tu sůl,ale vy šikovné na to přijdete že....děkuji

  • Anonym | 22. 1. 2007 14:03

    Jedla jsem na návštěvě klasický řízek pepřený a byl výborný, myslím, že pepř nebude vadit ani tady.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 13:03

    Já právě do " holanďana " dávám trochu pepře. Ale každá to můžeme udělat po svém...

  • Jitka Malinová | 22. 1. 2007 12:49

    Asi bych to nepepřila, klasický řízek taky jen solím. Připomíná mi to holanďana bez sýru. Dala bych to před obalením do lednice ztuhnou, aby se to lépe obalovalo, určitě vyzkouším. V jednoduchosti je krása.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 10:05

    A není to bez chuti?? Sůl a pepř snad nikoho neurazí...

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 09:54

    A koření??Jen osolit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mléko Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
15
Butter chicken masala
Butter chicken masala
15
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
14
Dýňový kompot
Dýňový kompot
13
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact