Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce placky ve tvaru řízku a obalujeme v trojobalu. Je potřeba použít obracečku, hlavně když dáváme do vajíčka. Chce to trpělivost. Nakonec smažíme.
2
U nás doma se po upečení po nich zapráší. Jsou totiž více šťavnaté.
Úžasné, mléko by mě samotnou vůbec nenapadlo a jsou přitom velice šťavnaté, děkuji za recept, už je v oblíbených ;-)
helena hasalová
|16. 10. 2007 11:23
Tyto mleté řízky jsou výborné :) :) . Maso si ale musím sama semlít, protože nevěřím mletým masům z obchodů (když mi maso nesemelou před očima).
Martina
|29. 1. 2007 21:37
dávám 1
Dasa Novakova
|22. 1. 2007 20:15
Dělám obdobně jako Šárka se strouhaným sýrem, ale nepoužívám vajíčko jen mléko a relativně hodně opepřím - do druhého dne se hezký rozleží. Druhý den obalím v trojobalu a smažím.
Jana Kutačová
|22. 1. 2007 19:23
Talkže mleté míchané maso by asi nebylo nejlepší,že?nevadilo??Je mi jasné,že pokrm se musí osolit,možná je i trochu opepřím a osmažím jako řízeček.Díky za typ.:o))
Šárka
|22. 1. 2007 19:02
Dělám něco podobného jen s tím, že do mletého masa přidám strouhaný tvrdý sýr,trochu sole,nic víc,nechám do druhého dne odležet v chladu.Pak přidám dle množství masa vajíčko a dělám placičky, které obaluji v trojobalu a smažím, jako řízek.Je to velice šťavnaté a dobré, jak za tepla tak i za studena.
barča
|22. 1. 2007 15:32
Tento recept dělám, dokonce dávám i více mléka, když to necháte odpočinout (třeba i do druhého dne), tak se krásně vcucne, a fakt to pak nemá chybu. Je to skutečně šťavnaté. Přidávám pepř a sůl.
Miroslava Kokšalová
|22. 1. 2007 15:07
Zapoměla jsem napsat tu sůl,ale vy šikovné na to přijdete že....děkuji
Anonym
|22. 1. 2007 14:03
Jedla jsem na návštěvě klasický řízek pepřený a byl výborný, myslím, že pepř nebude vadit ani tady.
Hana Rožníčková
|22. 1. 2007 13:03
Já právě do " holanďana " dávám trochu pepře. Ale každá to můžeme udělat po svém...
Jitka Malinová
|22. 1. 2007 12:49
Asi bych to nepepřila, klasický řízek taky jen solím. Připomíná mi to holanďana bez sýru. Dala bych to před obalením do lednice ztuhnou, aby se to lépe obalovalo, určitě vyzkouším. V jednoduchosti je krása.
Hana Rožníčková
|22. 1. 2007 10:05
A není to bez chuti?? Sůl a pepř snad nikoho neurazí...