• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
Napište svůj komentář k receptu

Klasické řízky z mletého masa

autor: Miroslava Kokšalová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasické řízky z mletého masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso mleté
    • 0,25
      l mléko
  • Na obalení:
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce placky ve tvaru řízku a obalujeme v trojobalu. Je potřeba použít obracečku, hlavně když dáváme do vajíčka. Chce to trpělivost. Nakonec smažíme.
2
U nás doma se po upečení po nich zapráší. Jsou totiž více šťavnaté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Polévka z mletého masa s fazolemi

Polévka z mletého masa s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza | 23. 12. 2012 14:52

    V mouce a ve vajíčku obaluji ve tvaru kuličky, až ve strouhance rozmačkám do tvaru řízku.

  • Zuzka
    Zuzka | 5. 1. 2012 08:31

    Nechávám nasáknout přes noc, používám smetanu místo mléka. Každopádně se musí maso osolit. Řízky jsou výborné, šťavnaté.

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:25

    Úžasné, mléko by mě samotnou vůbec nenapadlo a jsou přitom velice šťavnaté, děkuji za recept, už je v oblíbených ;-)

  • helena hasalová | 16. 10. 2007 11:23

    Tyto mleté řízky jsou výborné :) :) . Maso si ale musím sama semlít, protože nevěřím mletým masům z obchodů (když mi maso nesemelou před očima).

  • Martina | 29. 1. 2007 21:37

    dávám 1

  • Dasa Novakova | 22. 1. 2007 20:15

    Dělám obdobně jako Šárka se strouhaným sýrem, ale nepoužívám vajíčko jen mléko a relativně hodně opepřím - do druhého dne se hezký rozleží. Druhý den obalím v trojobalu a smažím.

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 19:23

    Talkže mleté míchané maso by asi nebylo nejlepší,že?nevadilo??Je mi jasné,že pokrm se musí osolit,možná je i trochu opepřím a osmažím jako řízeček.Díky za typ.:o))

  • Šárka | 22. 1. 2007 19:02

    Dělám něco podobného jen s tím, že do mletého masa přidám strouhaný tvrdý sýr,trochu sole,nic víc,nechám do druhého dne odležet v chladu.Pak přidám dle množství masa vajíčko a dělám placičky, které obaluji v trojobalu a smažím, jako řízek.Je to velice šťavnaté a dobré, jak za tepla tak i za studena.

  • barča | 22. 1. 2007 15:32

    Tento recept dělám, dokonce dávám i více mléka, když to necháte odpočinout (třeba i do druhého dne), tak se krásně vcucne, a fakt to pak nemá chybu. Je to skutečně šťavnaté. Přidávám pepř a sůl.

  • Miroslava Kokšalová | 22. 1. 2007 15:07

    Zapoměla jsem napsat tu sůl,ale vy šikovné na to přijdete že....děkuji

  • Anonym | 22. 1. 2007 14:03

    Jedla jsem na návštěvě klasický řízek pepřený a byl výborný, myslím, že pepř nebude vadit ani tady.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 13:03

    Já právě do " holanďana " dávám trochu pepře. Ale každá to můžeme udělat po svém...

  • Jitka Malinová | 22. 1. 2007 12:49

    Asi bych to nepepřila, klasický řízek taky jen solím. Připomíná mi to holanďana bez sýru. Dala bych to před obalením do lednice ztuhnou, aby se to lépe obalovalo, určitě vyzkouším. V jednoduchosti je krása.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 10:05

    A není to bez chuti?? Sůl a pepř snad nikoho neurazí...

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 09:54

    A koření??Jen osolit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mléko Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Papriková pasta

Papriková pasta

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Cookies chip

Cookies chip

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Poslední sledované recepty

92
Nudličky s česnekovými výhonky - minutka
Nudličky s česnekovými…
86
Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Obložené rybí žemličky …
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Pohřeb prince temnot Ozzyho Osbourna (†76): Průvod s rakví kolem barů! Slavná rodina i hosté

Pohřeb prince temnot Ozzyho Osbourna (†76): Průvod s rakví kolem barů! Slavná rodina i hosté

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact