• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasické kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Klasické kvašáky

autor: HONZA
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasické kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg okurky nakladačky (přerostky)
    • 2
      l voda
    • 80
      g sůl (3 vrchovaté lžíce)
    • 8
      ks višňové listy
    • 8
      ks vinné listy
    • 5
      ks pepř celý (kuliček)
    • 5
      ks nové koření (kuliček)
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks křen
    • 2
      snítka kopr
    • 1
      ks listy křenu

Postup přípravy receptu

1
1. Do hrnce nalijeme vodu,vhodíme do ní sůl, bobkový list, pepř a nové koření a necháme projít varem.
2
2. Do 3l sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme listy višní, vína, koprem a křenem na kolečka. Uzavřeme listem křenu.
3
3. Láhev zalijeme teplým(ne vařícím) nálevem.
4
4. Láhev zakryjeme igelitem(mikroténem) a zafixujeme gumičkou.
5
5. Necháme 8-9 dní v teple kvasit. Potom přemístíme do chladu(sklep).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kvašáky

Kvašáky

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Linecké těsto klasické

Linecké těsto klasické

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kopr Křen Listy křenu Nové koření Okurky nakladačky Pepř celý Sůl Vinné listy Višňové listy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Steak Diane

Steak Diane

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
22
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
Dort Míša
Dort Míša
18
Mačkané brambory
Mačkané brambory
17
French toast
French toast

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
Klasická žemlovka
Klasická žemlovka
Klasické kremrole
Klasické kremrole
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
  • Recepty.cz
  • Klasické kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact